Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спрете грипа бързо и лесно с тези изпитани трикове

Приемът на цинк играе много важна роля при първите симптоми на грип и настинка

За съжаление вече сме в сезона на коварните вируси и грипа. Те могат да доведат до редица усложнения, ако не им бъде обърнато внимание навреме.

Ако сте имали натоварен ден и прибирайки се у дома изморени, усетите, че започвате да се разболявате, вземете веднага мерки!

Не подценявайте симптоми като кихане, кашлица, дразнене на гърлото, главоболие…

Представяме ви няколко изпитани метода, с които ще можете да спрете грипа. Те ще облекчат значително състоянието ви.

грипа
Не подценявайте симптоми като кихане, кашлица, дразнене на гърлото, главоболие

Ето ги и тях:

Пилешка супа

За никого не е тайна, че топлата пилешка супа върши чудеса при грипни състояния и простуда. Ако имате сили, направете си една топла пилешка супа. Тя ще помогне на тялото, което е отслабено от симптомите на грипа, да се възстанови много бързо.

Добавете към супата и различни видове зеленчуци като спанак, чесън, магданоз и др. Ще получите истинска хранително-витаминозна бомба, която ще пресече за отрицателно време коварния грип. Задължително обаче трябва да добавите и солидно количество черен пипер.

Витамин С

Специалистите съветват да вземете ударна доза витамин С, когато усетите първите симптоми на болестта.

Продължавайте да приемате витамин С докато не се излекувате напълно. Не го спирайте при първите признаци на подобрение. Освен на таблетки, добре е да съчетаете приема му и с витамин С в естествена форма.

Наблегнете на приема на портокали, лимони, киви или прясно изцеден сок от тях.

Цинк

Приемът на цинк също играе много важна роля при първите симптоми на грип и настинка. Макар мнозина да го подценяват, той наистина върши чудеса.

Когато усетите първите симптоми, взимайте по една таблетка цинк през няколко часа. Попитайте вашия лекар или аптекар и те ще ви кажат как точно трябва да го приемате. Неслучайно цинкът се смята за цар на минералите. Той ще ви помогне да се преборите успешно с настинки, вируси и бактерии.

Сън

В такива състояние не подценявайте съня! Вероятно не знаете, но по време на сън имунната ви система освобождава протеини, които се борят успешно с различните видове инфекции. Освен това е доказано, че колкото сте по-спокойни, толкова по-лесно организмът ви ще устои на вируси и инфекции.

Когато се почувствате зле, завийте се с топло одеяло и се опитайте да поспите. Трябва да ви се събират поне осем часа сън на денонощие.

Имайте предвид, че ако спите само по 5-6 часа на денонощие, рискът да се разболеете е 7 пъти по-висок в сравнение с този при хората, спящи по 8 часа.

Източници:woman.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *