Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРЕСИНЕКС / PRESINEX

Съдържа дезмопресин, хлоробутанол хемихидрат, натриев хлорид, хидрохлорна киселина, вода

Предназначение

пресинексПРЕСИНЕКС е спрей форма за лечение на т.н. безвкусен диабет, при който пациентът изпитва неутолима жажда и поради усиления прием на течности/вода отделя големи количества разредена урина. Прилагането на ПРЕСИНЕКС имитира продукцията на специфичен хормон, чрез който количеството на урината може да се регулира.

Този лекарствен продукт се използва и при изследването на бъбречните функции и състоянието на отделителната система.

Как се приема

Терапията с този продукт се препоръчва от лекар и се осъществява под медицински контрол. Всяка процедура включва по едно впръскване във всяка ноздра.

Деца и подрастващи до 18 години изпълняват само по една процедура дневно, а при възрастните процедурите обикновено са две – сутрин и вечер. При особени случаи с лечение на безвкусен диабет с допустими до четири процедури дневно, но само по лекарска препоръка.

При изследвания на бъбречните функции могат да се направят до 4 впръсквания; задължително е преди процедурата пикочният мехур да се опразни.

При терапия с ПРЕСИНЕКС лекуващият обикновено препоръчва да се намали приемът на течности, тъй като има риск от задържането им в организма. При пропуснат прием обикновено се препоръчва преход към следващия без удвояване на обичайната доза. Предозирането може да причини гадене, главоболие, припадъци.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ПРЕСИНЕКС може да провокира редки случаи на алергични реакции със зачервяване на кожата, сърбеж, отоци по лицето, езика и гърлото, затруднено дишане. Тези състояния изискват незабавен контакт с медицински специалист.

Сред съобщаваните странични ефекти са също слабост, зачервяване на очите, кървене от носа или запушен нос, гадене и повръщане, главоболие. Има информация и за случаи на мозъчен оток, повишена температура, подмокряне насън и последващи емоционални разстройства, хипонатриемия, понижено кръвно налягане. Ако подобни прояви не са преходни и бележат прогресия, прилагането на медикамента се прекратява. Наложителна е бърза консултация с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ПРЕСИНЕКС не се употребява при алергия към някоя от съставките му.

Продуктът е противопоказан при алкохолна зависимост с произтичаща от нея постоянна жажда и прием на вода; при хипонатриемия; при сърдечна недостатъчност и други заболявания, контролирани с прием на диуретици; при полиурия и болест на Вилебранд.

Не се препоръчва прием при бременност и кърмене; безопасното прилагане на продукта в такива случаи се нуждае от анализ и индивидуална преценка за конкретния пациент.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ПРЕСИНЕКС с някои медикаменти може да има нежелани последици. Поради тази причина се избягват комбинациите с продукти за шизофрения, епилепсия, депресия, при висок холестерол, нестероидни противвъзпалителни: всички те усилват действието на коментирания продукт. Въздействието му отслабва при съвместен прием с литий и средства против диабет. Специално внимание е наложително при пациенти, които приемат лекарства за контрол на артериалното налягане.

_______

Усреднена цена в аптеките – 30 лева за опаковка с 60 дози

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *