ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РИНОДЖЕРМИНА / RINOGERMINA

Съдържа лиофилизиран streptococcus salivarius 24SMBc и streptococcus oralis 89a, антислепващ агент, кополимер PEG/PPG, PEG14 диметикон, изотоничен буферен разтвор, аромат

Предназначение

риноджерминаРИНОДЖЕРМИНА е спрей за нос, чието приложение възстановява баланса на полезната микрофлора в лигавиците на горните дихателни пътища. Действа успокояващо при раздразнения и оток. Най-често се препоръчва за превенция и съпътстващо лечение на ринити, риносинузити, отит, аденоидити или накратко – възпаления на носоглътката и слуховия апарат.

Продуктът се използва също след антибиотично лечение или медицински процедури в цитираните зони, като промивки, лечение с аерозоли и пр. С помощта на РИНОДЖЕРМИНА се възстановява полезната микрофлора по носната лигавица след вдишване на дразнещи и токсични агенти, цигарен дим, силно запрашен въздух и пр.

Как се приема

Продуктът се прилага чрез впръскване в ноздрите след “сглобяване” на основните съставки. Активните компоненти streptococcus salivarius 24SMBc и streptococcus oralis 89a се намират в запечатано пликче, което трябва да се отвори и съдържанието да се сипе във флакончето с изотоничния буферен разтвор. В комплекта е включена и спрей-помпичка, която се монтира на флакончето и се подготвя за действие чрез няколко подготвителни впръсквания.

Апликацията се изпълнява два пъти дневно, правят се по две впръсквания в ноздра, след което флаконът се съхранява в хладилник. По време на процедурата не бива да се вдишва; разтворът не трябва да попада в очите. Терапията е едноседмична.

Възможни нежелани ефекти

Макар и в редки случаи, възможни са алергични реакции към някои от компонентите на разтвора.

Кога НЕ БИВА да се употребява

РИНОДЖЕРМИНА не се употребява при алергия към един или повече компоненти на продукта.

Не е подходящ за деца под едногодишна възраст.

Не бива да се използва от пациенти, които са на химиотерапия, с диагностицирани неоплазии, при имунодефицитни състояния, с венозен катетър.

Спреят РИНОДЖЕРМИНА не се препоръчва за пациенти със сърдечни заболявания, които създават повишен риск от ендокардит, или развиващи ендокардит.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на РИНОДЖЕРМИНА, които са с негативни за здравето на пациента последици.

След като разтворът за апликациите бъде приготвен, той може да се използва само в продължение на 7 дни.

Усреднена цена в аптеките – 37 лв за опаковка от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *