Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аспартамът е 200 пъти по-сладък от обикновената захар – ето как да го избегнете!

Аспартамът не съдържа никакви калории, но това не означава, че е полезен

Много е изговорено по темата „здравословен начин на живот”. Въпреки всичко, много малка част от хората наистина се хранят здравословно.

Милиони продължават да употребяват ежедневно газирани напитки, без да си дават сметка за вредата, която нанасят те върху организма им. Основният акцент в случая пада върху захарта, която е в доста сериозни количества.

аспартамът
Аспартамът е 200 пъти по-сладък от обикновената захар

Не е тайна и това, че газираното води до затлъстяване и проблеми с метаболизма. Това вероятно е и една от причините предприемчивите производители на газирани напитки да прибегнат към хитър трик. Напоследък те премахнаха захарта от напитките и я замениха с подсладители.

Специалистите по хранене обаче са категорични, че това не ги превръща в полезно питие.

Подсладителите също не са за предпочитане. Все още не е установен точният ефект, който те оказват върху човешкия организъм. На този етап се знае само, че един от често използваните подсладители – аспартам, не съдържа никакви калории.

Но не си мислете, че аспартамът е изключително полезен. Той е толкова сладък, че спрямо него захарта изглежда като незначително копие на сладост. Доказано е, че аспартамът е 200 пъти по-сладък от обикновената захар!

Въпреки това остава другият вреден фактор – газираното.

Учените са стигнали до извода, че само две газирани безалкохолни дневно са в състояние да ви убият.

Тези хора изпитват доста по-често от останалите коремни болки, тежко главоболие, виене на свят и постоянна болка в ставите и мускулите.

Това не е всичко. Хората, които пият редовно газирани напитки, са хиперактивни, често изпадат в депресивни състояние и биват измъчвани от постоянна тревожност.

Със сигурност не бихте се чувствали добре, ако страдате от всички тези проблеми. Най-добре е да изключите изцяло от менюто си газираните напитки и да ги замените с пресни сокове.

Източници: woman.ru,wikipedia,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *