ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МУПИРОНАЗАЛ / MUPIRONASAL

Съдържа мупироцин, бис-диглицерил полиациладипат-2, бял парафин

Предназначение

МУПИРОНАЗАЛ е продукт за локално външно приложение, антибиотичен мехлем за нос. Препоръчва се за лечението на бактериални инфекции в носа, ефективен при зарази от стафилококи.

Как се приема

Прилагането на МУПИРОНАЗАЛ обикновено се препоръчва от лекар при терапия с други средства, която не е дала резултат. Продуктът е често прилаган при пациенти на хемодиализа, които са получили инфекции в хода на лечението.

Апликациите с МУПИРОНАЗАЛ се изпълняват два пъти дневно с помощта на малък памучен тампон, отделен за всяка ноздра. Количеството за една ноздра е до размера на глава на кибритена клечка. След като мехлемът се нанесе, двете ноздри се притискат за по-подробно разпределяне на мазилото по лигавиците на носа. След тази процедура не се полагат други мехлеми или капки.

Ако е положено по-голямо количество от унгвента, той трябва да се отнеме с тампонче. Няма последици от предозиране, но е препоръчително да се спазват указанията на лекар или фармацевт за количества според възрастта. Ако е пропусната процедура, апликацията се изпълнява при първа възможност. За успешното лечение е необходимо прилагането на продукта за най-малко пет дни; лечението не бива да е по-продължително от 10 дни.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи прилагането на унгвента може да причини парене, сърбеж и образуване на мехурчета в носната кухина. Съобщавано е за единични случаи на алергични реакции с интензивни обриви, отоци по лицето, гърлото и езика, затруднено дишане и преглъщане. При проява на подобни симптоми незабавно трябва да се потърси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МУПИРОНАЗАЛ не се употребява при алергия към компоненти на продукта.

Продуктът не се прилага при бременност и кърмене освен в случаите, когато лекуващият е преценил това за безопасно и е препоръчал използването му за конкретен срок.

Взаимодействие с други медикаменти

Терапията с този продукт изключва едновременно използване на други лекарства за локално външно приложение. Приемът или прилагането на други лекарства трябва да бъде обсъден с лекуващия с оглед пълноценното провеждане на терапията.

_______

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 3 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *