ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИРАСУТ ГЕЛ / VIRASOOTHE GEL

Съдържание:  Glycerin, PEG-8, Caprylyl Glycol, Sodium Polyacrylate, Carbomer, Sodium Hydroxide and Purified Water

Предназначение

ВИРАСУТ ГЕЛ представлява продукт за локално външно приложение от глицеринов тип, който се използва за успокояване на кожата с обриви при варицела. Мазилото е с охлаждащ и отпускащ ефект. Чрез ВИРАСУТ ГЕЛ се постига добра хидратация, която е условие за  редуциране на сърбежа; това е важно за предпазването от разчесване и вторични бактериални инфекции. Гелът е със структура, подобна на водната, което го прави лесно и бързо усвоим трансдермално.

Как се приема

Прилагането на ВИРАСУТ ГЕЛ е начин да се ускори оздравителният процес на кожата при обриви от варицела. Продуктът е с доказана ефективност, подходящ за бебета и деца над 6-месечна възраст.

Възрастни и деца над 6-месечна възраст могат да използват продукта, като полагат  неголеми количества отнего върху най-критичните зони на кожата с обриви. Процедурата се изпълнява 2-3 пъти дневно.  Препоръчителният срок на терапия е 3-5 дни, колкото продължава и критичният период на обривите.

Допустимо е лечението на деца под 6-месечна възраст само под лекарски контрол.

Гелът не бива да попада в очите или в устата. Да се избягва контакт с лигавиците.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи полагането на гела може да провокира алергични реакции. Спрете приложението и почистете третираната кожа с вода и сапун; консултирайте се с лекар.

Възможно е първоначалното приложение да предизвика изтръпване, което е свързано с охлаждащия ефект и е преходно.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Гелът не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на вирасут гел  с други продукти, от които произтичат вредни за здравето на потребителя последици.

Забележка: ВИРАСУТ ГЕЛ може да се намери и под формата на гел-спрей, която позволява по-добро разпределяне на хидратиращата съставка върху обривите и достигане за обработка до труднодостъпни зони.

________

Усреднена цена в аптеките – 19 лв за туба от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *