ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Бубновски: Лесна гимнастика със стол помага при хипертония (ВИДЕО)

Професор Сергей Бубновски е известен руски лекар и автор на няколко книги. Той успя да се излекува от тежко заболяване – изненадващо, но без да ползва медикаменти

Бубновски
Как се лекува хипертония без лекарства?

Артериалната хипертония, според д-р Бубновски, е болест на века. От това заболяване започва развитието на аритмия, исхемична болест на сърцето, тромбоемболизъм и дори диабет тип II.

И това се случва, защото сърцето, а именно сърдечният мускул – миокардът, не може да се справи с обема и поддържането скоростта на кръвния поток в широкия кръг на кръвообращението.

Според СЗО сърдечно-съдовите заболявания са водеща причина за смърт в световен мащаб. Високото кръвно налягане е отнело живота на много хора по света.

Д-р Бубновски казва, че вместо да се изписват на болните, страдащи от хипертония, голям брой от антихипертензивни медикаменти, които подпомагат изхвърлянето на кръв от сърцето, е необходимо да се анализира начина на живот на пациента, за да се разбере какво е довело до появата на хипертония.

„Никой кардиолог в света не може да ми даде пример за пациент, който се възстановява от хипертония, само с прием на лекарства. Това означава, че първо се изписва едно лекарство, после друго, защото първото не „работи“… И след време хапчетата, които хипертониците взимат, стават толкова много, че трябва да се пият с шепи.“

Разбира се, при остри случаи може и трябва да се използват медикаменти, но не и на всяка цена.

Всяка година 17,5 милиона души умират от сърдечно-съдови заболявания. Това налага един по-различен, комбиниран подход при лечението, категоричен е руския специалист.

За да се лекува хипертония, първо трябва да се разбере какво е провокирало хипертоничното заболяване. При една голяма част от случаите става въпрос за претоварване на сърдечния мускул на миокарда. Да, миокарда също е мускул и работи по същия начин, като всички мускули на човека на принципа на свиване и релаксация.

Ежедневната физическа активност, дори и за половин час помага да се предотврати сърдечен удар и инсулт

Ето защо д-р Бубновски съветва всеки, който иска да се отърве от високото кръвно налягане, да извършва на най-малко две упражнения, които пряко влияят на скоростта и обема на притока на кръв. По този начин ще спомогнете за възстановяване на сърдечната дейност.

Днес ви представяме тези три упражнения, които без много усилия, може да извършвате и сами, без инструктор. Те са подходящи за пациенти с I и II стадии на хипертонично заболяване.

1. Можете да използвате ходене за загряване. В рамките на две минути се редуват различни видове ходене, като: ходене боси или по чорапи, кръстосани крачки, ходене на пети, стъпка по стъпка.

Видовете ходене трябва да се променят на всеки пет стъпки. Също така си струва да се внимава, за да се гарантира, че дишането е равномерно.

2. За второто упражнение ще ви е нужен стол, не много висок и задължително железен, или пейка, или по-висока стъпенка.

Ръцете се поставят върху стола, краката са назад и са разположени по ширината на раменете. Главата напред, погледа – също. Тялото – изпънато и без да опира никъде. При вдишване се сгъват лактите и долната част на тялото надолу, като за лицеви опори. Издишайте, опънете и изправете ръцете си и издайте звука „Ха“.

След пет такива лицеви опори се почива и се пие вода, за да се хидратират кръвоносните съдове. Всяко натискане трябва да бъде приблизително същото във времето и да отнеме около 20-30 секунди.

В началото се правят 2 серии по 5 пъти, а след време – до 10 серии по 5 пъти.

3. За това упражнение отново ви е нужен стол. Седнете, изправете гърба и разтворете леко краката. Ставайте и сядайте на стола, като при ставане вдишвате, а при сядане – издишвате. След 10 ставания и сядания починете в продължение на 2 минути, като дишате дълбоко и равномерно. Правят 2 серии от 5-минутни ставания и сядания. Постепенно се стига до 5 серии от 5 минути.

В този видеоклип д-р Буновски демонстрира правилното изпълнение на първото упражнение.

Правете тези упражнения поне веднъж на ден, а при възможност – и два пъти на ден.

Източник: yuotube.com, gipertonija.ru

Дамска магнитна гривна – нормализира кръвното налягане, успокоява болките

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *