ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвет при главоболие и мигрена от Китай: сложете бананова кора на челото и насладете на бързия резултат

Китайският лекар Женг Джи съветва да сложим бананова кора на челото при главоболие. Прочетете и още 8 супер съвета от най-добрия биохимик на Китайската народна република

при главоболие
При главоболие първото нещо, което ни идва на ум, е да вземем хапче. Но, лекарствата от аптеката не винаги са ни под ръка, а и не винаги помагат. В подобни ситуации на помощ идва алтернативната медицина.

Професор Женг Джи

Китайският лекар, биохимик и диетолог професор Женг Джи е доживял до 110 години, благодарение на опита, знанията и интереса, който е имал към алтернативната медицина от Изтока. Затова съветът му да не посягаме веднага към лекарствата при главоболие, трябва да бъде взет под внимание.

Причините за главоболието могат да бъдат много различни: стрес, липса на сън, неуспехи в храненето, продължителна работа на компютъра и влиянието на околната среда. Каквато и да е причината, състоянието е непоносимо и често се налага да се отървем от болката. Пием шепа хапчета и резултатът е болка, по-силна, отколкото в началото? Вместо да разчитате на невероятно скъпи и не винаги ефективни лекарства, опитайте поне едно от тези прости природни средства, които доктор Женг Джи предлага!

Това са най-добрите естествени средства за спасяване от мигрена, които всеки може да си позволи. И най-важното – това е най-бързият и безвреден начин да се победи болката при главоболие и мигрена.

1. Банан

Не изхвърляйте корите от бананите. Те са истински склад за вещества, полезни за човешкото тяло. Оказва се, че кората на бананите, приложена в предната част на главата (върху челото) за 20-30 минути, е в състояние да облекчи главоболието.

2. Джинджифил

Коренът от джинджифил има отлични противовъзпалителни свойства. Джинджифилът помага за отпускане съдовете на главата и шията, намалява подпухналостта и стимулира естествените седативни механизми.

Една чаша чай от джинджифил на ден ще е отлична превенция срещу мигренозните пристъпи и при главоболие.

3. Топла вода

Топлата вода, според китайската народна медицина, има две приложения – вътрешно и външно. При главоболие може да приложите бутилка топла вода върху тила, като преди това е добре да изпиете чаша топла вода с малко мед.

Топлината помага да се подобри кръвообращението, да отпуснете напрегнатите мускули на врата и да победите мигрената.

В допълнение към компреса можете да вземете горещ душ или релаксираща вана.

4. Ябълки

Една ябълка е най-доброто средство, ако имате болки в главата. Ако се събудите с главоболие, опитайте се да изядете няколко парчета ябълка, поръсени с малко сол, а след това изпийте чаша топла вода. Гарантирано е, че болката скоро ще отстъпи! Между другото, инхалациите с ябълков оцет също имат благоприятен ефект при мигрена, главоболие и общо неразположение.

5. Бадеми

Те са отличен естествен заместител на аналгетичните лекарства. Няколко бадеми могат да намалят проявите на главоболие само за 10-15 минути.

6. Етерично масло от лавандула

Поставете няколко капки лавандулово масло на върха на пръстите си и започнете да разтривате слепоочията в продължение на 15-20 минути. Успокояващите свойства на лавандулата имат благоприятен ефект върху състоянието на страдащата глава, облекчавайки болката.

Вместо етерично масло от лавандула, можете да използвате евкалипт или ментово масло. Аналгетичните и успокояващи свойства на тези масла спомагат за отпускане на мускулите и подобряване на кръвообращението, което предотвратява появата на болка в главата.

7. Канела

Вземете няколко пръчици канела и ги разтрийте на прах. Добавете малко вода и разбъркайте, докато не се получи гъстата паста. Готово! Нанесете чудотворно лекарство върху предната част на главата и слепоочията. Оставете да действа за половин час. Скоро болката ще изчезне. Този метод е много полезен, ако главоболието е причинено от излагане на студен въздух .

8. Лют пипер

Друг начин да се отървете от главоболието е да използвате вътрешно или външно малко лют пипер. Да, този продукт може да ви отърве и от най-ужасните мигрени!

Много ефективен при борба с главоболието, както и при ставни болки, е и локалното приложение на черен пипер. Достатъчно е да смелите малко черен пипер, да направите гъста кашичка, и да разтриете слепоочията, или областта, в която има болка. Помага за подобряване на кръвообращението, като по този начин успокоява главоболието.

9. Вратига

Сушени цветове от вратига се продават във всяка аптека. Нейните лечебни свойства ще оценят онези, които ежедневно страдат от непоносимо главоболие. Растението има седативен, противовъзпалителен и аналгетичен ефект, като по този начин облекчава мигрената.

Много добре действа при ревматични и други болки в ставите. Полезна е и при заболявания на черния дроб и жлъчката. Чаят от цветове на вратига е ползва и при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур, хистерия, болезнена и нередовна менструация.

Не прекалявайте с чая от вратига, защото при прекомерна консумация той може да причини проблеми с храносмилането, гадене и нарушения на съня. Оптималната доза за лечение и профилактика на главоболие е 5 грама от това лекарствено растение в чаша вряща вода. Изпийте тази доза на 2 пъти.

Природата около нас е толкова мъдра, че абсолютно всичко в нея има свое добро приложение. Дори и най-обикновената бананова кора. Защо да харчите пари за скъпи лекарства, ако спасението от различни болести е под носа ви? Използвайте даровете на природата разумно и бъдете здрави!

Izto`nik: www.vseprozdorovje.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *