Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Георги Георгиев, уролог: Как се открива и лекува рак на простата в ранен стадий?

Ранното диагностициране на туморите на простата са истинска революция в медицината. И това вече е възможно, благодарение на един нов, революционен метод

простатата

Туморите на простатата са проблем, който притеснява голяма част от мъжете, навършили 45-50 години. И, опасенията им, че могат да станат жертва на това заболяване, съвсем не са излишни.

Модерният начин на живот, забързаното ежедневие, липсата на информация и не особено добрата хигиена на живот – това са все фактори, които могат да предизвикат тумори на простата.

Но, лечение има. И както при всички сериозни болести – особено онкологични, то се нарича превенция.

В предаването Здравето от близо, което се излъчва по БНТ беше представен един нов и много надежден метод за откриване дори на най-миниатюрните тумори на простата. За него подробно обясни уролога доктор Георги Георгиев.

Фюджън-биописята е революционен метод за откриване на миниатюрни тумори на простата. Този метод е нов не само за България, но и за Балканите.

Най-важната разлика между този нов метод и конвенционалните методи за изследване е тази, че при фюджън-диагностиката е налице три пъти по-голяма вероятност за откриване дори и на най-миниатюрните тумори.

Това дава възможност на специалистите да „хванат“ рака много рано. В един по-ранен етап на откритие онкологичните заболявания са по-податливи на лечение, каза доктор Георгиев.

При предишния начин на диагностициране прегледа и изследванията са се извършвали почти на сляпо. Петдесет процента от негативните биопсии са всъщност неоткрит рак на простата, ако трябва да се цитира статистиката. При фалшиво негативните биопсии ракът остава нелекуван. Това е налагало повторна биопсия, след време, понякога – трета, а доктор Георгиев сподели, че е имал пациенти с по четири биопсии. И всичко това, за да се открие лошото заболяване в един късен етап, когато лечението е много по-трудно.

Новият метод „фюджън-биопсия“ спестява риска от инфекция, като сепсис, който е бил често срещан при транс-ректалните биопсии

При фюджън-биопсията достъпът е трансперинеален (зоната между скротума и ануса). Това прави минаването през дебелото черво излишно, и риска от инфекции на простатната жлеза не съществува.

Фюджън-биопсията спестява и риска от кървене, които също са били чести при старият метод на диагностика. Кървенето най-често е било предизвиквано от разкъсване на хемороиди. Общо рисковете за усложнения при фюджън-биопсията са сведени до под един процент.

Как се извършва фюджън-биопсията? Преди да се направи новият 3D-метод на изследване, пациента минава през специален ядрено-магнитен резонанс, който е с голяма резолюция. Радиологът посочва зоните, които са съмнителни за рак на простатната жлеза. След това със специална система се прави 3D-образ на простата, която има за цел да очертае зоните, които са съмнителни. За да са сигурни резултатите след това се прави и 3D-ехография на жлезата. Получените два образа се наслагват един върху друг, за да се посочат зоните, които трябва да бъдат биопсирани.

Новият метод на изследване позволява диагностицирането на рака на простата в една съвсем ранна фаза. При този вид рак липсват оплаквания, и ако не се открие и лекува навреме, той може да бъде фатален за здравето.

Подходящи за това изследване са всички пациенти, при които има съмнение за рак, и най-вече такива, които имат негативни резултати от предишни, конвенционални биопсии. От самото изследване няма абсолютно никакъв дискомфорт. То се прави или с обща упойка, или със спинална упойка. Само няколко часа, след като е приключила диагностиката пациента може да се прибере у дома. Резултатите са готови след около седмица, което е изключително кратък период, за подобен род изследване. При доказан рак на простата се извършва операция.

В Хил клиник, където се извършва този модерен начин на диагностициране на рака на простата в ранен стадий, кръгът на поставяне на диагноза и лечение е затворен.

За информация и запазване на час при доктор Георгиев телефоните са: 02/ 439 31 31 0700 131 31

Адресът на Хил клиник е: гр. София, 1618 бул. “Ал. Пушкин” 71

Източник: bnt.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *