ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АРНИКАМЕД ДОЛОР гел / ARNIKAMED DOLOR gel

Съдържа арника тинктура, етанол, макроголглицерол хидроксистеарат 40, карбомер, 10% разтвор на амоняк, средноверижни триглицериди, вода

Предназначение

арникамед долорАРНИКАМЕД ДОЛОР е гел за външно приложение с активен биокомпонент от познатата билка арника. Препоръчва се за облекчаване на симптомите при мускулни болки, травми на крайниците с натъртване, навяхване и отоци. Обезболявщият, противовъзпалителен и противооточен ефект е видим. Очаква се прилагането на продукта да постигне облекчение с тенденция към оздравяване за 3-4 дни. Ако това не се случи, трябва да се направи консултация с лекар за промяна в терапията.

Как се приема

Гелът се прилага външно – локално, върху кожата в проблемната зона. От тубата се изстисква количество, достатъчно да покрие мястото с тънък филм. Процедурата се повтаря 2-3 пъти дневно за не повече от две седмици.

При пропусната процедура терапията продължава при първа възможност. Използваното количество не се удвоява с цел наваксване. Въпреки, че не са известни данни за негативни последици при предозиране, по-големите количества от продукта увеличават вероятността от проява на странични ефекти.

Възможни нежелани ефекти

Информацията за странични ефекти при лечение с АРНИКАМЕД ДОЛОР е ограничена и обикновено се отнася до алергични реакции – зачервяване на третираното място, сърбеж и обриви. При прогресия на симптомите лечението се прекратява и се търси лекарска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

АРНИКАМЕД ДОЛОР не се употребява при алергия към активната съставка или към продукти с растителен компонент от семейство Сложноцветни. Същото ограничение засяга случаите с реакции на свръхчувствителност към други съставки на гела.

Продуктът не е подходящ за деца под 12-годишна възраст.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Гелът не се използва, ако кожата в засегнатата зона е с нарушена цялост или с гнойно възпаление.

Взаимодействие с други медикаменти

Гелът не се полага едновременно с други продукти за локално външно приложение. Пациентът следва да информира лекуващия за всеки медикамент, който е приемал наскоро или се налага да продължи да приема, докато се лекува с АРНИКАМЕД ДОЛОР.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 50 мл, или 13 лв за 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *