Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Комаровски: Не правете тази грешка, когато лекувате кашлицата на детето!

Много често родителите допускат грешката да мислят, че кашлянето на детето е проблем, който може лесно да бъде преодолян от самосебе си

кашлицата
Те просто отиват в аптеката и купуват някакво лекарство за кашлица, без да знаят че това може да представлява вреда за тяхното дете.

Родители, запомнете! Особено вие, които сте радвате на наскоро родено бебе – не купувайте сироп за кашлица от аптеката, без да е изписан от лекар!

Лекарствата, сиропите за кашлица, различни кремчета за обриви и т.н., които се продават без рецепта в аптеките може и да не навредят на здравето на вашето дете. И дано да е така! Но те със сигурност няма да помогнат.

Защо не бива да бързате с покупката на сироп за кашлица?

1. Повечето сиропи, които се предлагат в аптеките, имат муколитично действие. Това означава, че те увеличават количеството на храчките, като ги правят и по-течни. Защо трябва да увеличавате слузта, която се събира в белите дробове, при положение, че бебето има хрема или леко възпалено гърло?

2. Детската кашлица е много по-слаба, отколкото при възрастните. След прием на отхрачващи средства, децата често не са в състояние да се справят с многото храчки, които се отделят заради действието на лекарството. Не е чудно, че в много страни муколитични средства не се препоръчват за деца под 5-годишна възраст. А да се дават подобни лекарства на деца под две години е направо престъпление.

Всяко едно здравно неразположение на вашето дете трябва да бъде отразено от лекар.

Разбира се, има случаи, в които не може веднага да заведете детето на лекар. Как се постъпва в подобни ситуации?

По-добре е да се доверите на народната медицина, вместо да давате непредписан сироп за кашлица

По-добре от всяко модерно лекарство действа комбинацията чист, хладен въздух в помещението, в което е детето (+ 18 – 20 ° C) и много течности.

Вечерта, преди сън дайте на детето да пие сок от моркови и прясно мляко , разреден в съотношение 1:1.

Наблюдавайте влажността в помещението – тя трябва да бъде поне 50-70%. Запушен нос, дразнещо гърло – много по-лесно минават ако в близо до болното дете има изпарител.

Трябва да се отбележи, че самолечението с антитузивни лекарства може да бъде много опасно. Кашлицата, както знаете, не е просто неприятен симптом. Това е един от най-важните начини, по които тялото може да постигне почистване на белите дробове.

Инхибирането на кашлицата може да доведе до натрупване на слуз в белите дробове, което от своя страна, с висока степен на вероятност, може да доведе до бронхит или пневмония, белодробна вентилация и други здравословни проблеми. Също така, злоупотребата с антитусивни лекарства води до влошаване здравето на черния дроб и бъбреците.

Използването на антитусивни средства за лечение на мокра кашлица е противопоказано. Както бе споменато по-горе, супресията на кашлицата само ще утежни заболяването. Не се опитвайте да самолекувате детето. Заведете го на лекар, за да сте спокойни и сигурни.

Източник: www.komarovskiy.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *