ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ХЕКСОРАЛЕТЕН Н / HEXORALETTEN N

Съдържа хлорхексидинов дихидрохлорид, бензокаин, изомалт, пречистена вода, аспартам, масло лютива мента, ментол, тимол

Предназначение

хексоралетенТаблетките за смучене ХЕКСОРАЛЕТЕН Н помагат при възпалено гърло, стоматит и гингивит; употребата им редуцира патогенните микроорганизми в устната кухина и гърлото и неутрализира болестните симптоми като болка и затруднено преглъщане.

Как се приема

Таблетките ХЕКСОРАЛЕТЕН Н трябва да се държат в устата до пълното им разтваряне; не се стриват предварително, не се дъвчат. След приема на една таблетка около половин час не бива да се яде и пие нищо.

Дозирането е според възрастта. Деца над 12 години и възрастни могат при първите симптоми на заболяването да приемат по една таблетка на всеки 1-2 часа, но не повече от 8 за денонощие. Децата на 4-12 години са ограничени до 4 таблетки дневно. Продуктът трябва да подейства в рамките на 4-5 дни, до седмица. Ако това не се случи, обсъдете с лекуващия промяна в терапията.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ХЕКСОРАЛЕТЕН Н може да предизвика алергична реакция, изразена в обриви, зачервяване на кожата, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане. Ако тази реакция бележи бърза прогресия, трябва да се потърси медицинска помощ заради опасност от анафилактичен шок.

Възможните странични ефекти, за които е съобщавано, са някои кръвни промени, изтръпване на езика и намалена чувствителност на устната кухина, болки в езика, увреждане на устната лигавица, усилено отделяне на зъбен камък, промяна на цвета на езика и/или зъбите.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Продуктът не се използва при алергия към някоя от съставките му.

ХЕКСОРАЛЕТЕН Н не се използва за лечение на деца под 4-годишна възраст.

Не се препоръчва в случаите, когато потребителят е с ниски нива на плазмена холинестераза (кръвен показател).

Не е подходящ за лечение в случаите с разранявания на лигавици в устата и гърлото.

Рискова група са пациентите с диабет, както и тези на терапия със сулфонамиди или аминосалицилати; за тях е необходима индивидуална преценка за възможния риск.

Продуктът не е подходящ за лечение на бременни и кърмачки; прилагането му в тези случаи се допуска единствено в случаите, когато очакваната полза за майката превишава потенциалния риск за детето.

Взаимодействия с други медикаменти

Активната съставка бензокаин в ХЕКСОРАЛЕТЕН Н намалява ефекта от лечението със сулфонамиди и аминосалицилати. Това трябва да се отчете при възможното съвместяване на лекарствата.

Лекуващият следва да прецени кои са безопасните съчетания от медикаменти, ако се налага паралелен прием.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 20 таблетки за смучене

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *