ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СИБЕЛИУМ / SIBELIUM

Съдържа флунаризин, лактоза, царевично нишесте, талк, магнезиев стеарат, колоидален безводен кизелгел, натриев еритрозин, оцветители, желатин

Предназначение

сибелиумЛечението със СИБЕЛИУМ предпазва от пристъпи на мигрена и състояния със световъртеж. Механизмът на действие е в предотвратяването на спазми на кръвоносните съдове чрез активната съставка флунаризин; притокът на кръв се увеличава и се подобрява храненето на тъканите – включително мозъчна – с кислород. Действието на медикамента не засяга сърдечните функции и стойностите на кръвното налягане.

СИБЕЛИУМ не е подходящ за овладяване на остри мигренозни пристъпи.

Как се приема

СИБЕЛИУМ се приема в дози и с продължителност, определени от лекуващия в зависимост от състоянието на пациента и възрастта му.

Обикновено пациентите на възраст под 65 години приемат всяка вечер преди лягане по две капсули от лекарството – без дъвчене и стриване, с вода. Пациентите над 65 години могат да вземат вечер само по една капсула при същите условия.

Профилактичният прием на СИБЕЛИУМ продължава обикновено половин година; осезаеми резултати могат да се очакват два месеца след първия прием на лекарството. Спирането на терапията става чрез постепенно намаляване на приеманите дози – по указание от лекуващия.

При неволно предозиране може да се почувства сърцебиене, унесеност или превъзбуда. Състоянието налага да се потърси медицинска помощ; прилага се стомашна промивка с последващо симптоматично лечение.

Възможни нежелани ефекти

СИБЕЛИУМ може да предизвика увеличаване на теглото след промяна в апетита, стомашен дискомфорт, гадене, запек, депресия и безсъние, запушен нос, мускулни болки, разстройство на месечния цикъл и др.

В по-редки случаи е съобщавано за нарушения на съня и депресия, шум в ушите, запушване на червата, мускулни спазми, отоци, отслабване на либидото, апатия или раздразнителност.

Макар и рядко, съобщава се за прояви като неконтролиран тремор, скованост и забавени движения, мускулни спазми.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СИБЕЛИУМ не се използва при алергия към някой от компонентите.

Медикаментът не е подходящ за пациенти с Паркинсонова болест или при депресивни състояния.

При бременност терапията с този медикамент е допустима само след одобрение от лекар и под медицински контрол. Противопоказан при кърмене.

Не се използва за лечение на деца.

Не шофирайте в случаите, когато приемът на СИБЕЛИУМ причинява влошена координация, слабост и непреодолима умора.

Взаимодействие с други медикаменти

СИБЕЛИУМ усилва действието на транквилизанти и приспивателни, затова паралелният прием е недопустим. Аналогичен ефект от действието на медикамента има и при паралелна употреба на алкохол.

_______

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за опаковка от 20 капсули по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “СИБЕЛИУМ / SIBELIUM

  1. Нина Симеонова каза:

    Невролог ми предписани сибелиум – сутрин и обед по 1 хапче. Навсякъде пише, че се пие вечер!!! Как да го разбера??? Кое е правилно???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *