Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОНИПИРИН / TONYPIRYN

Съдържа парацетамол, хлорфенамин малеат, витамин С, натриев бикарбонат, натриев карбонат, лимонена киселина, сорбитол, поливинилпиролидон, диметикон, аспартам, овкусители

Предназначение

тонипиринЕфервесцентните таблетки ТОНИПИРИН помагат при простуда и грип; въздействието им облекчава възпаление, болки и повишена температура. Препоръчват се при болки в гърлото, хрема, отпадналост и пр.

Как се приема

Всяка таблетка ТОНИПИРИН се разтваря в половин чаша вода. Приемът е само след хранене, обикновено два пъти дневно. Лекуващият може да препоръча и по-висока доза, но самоволната корекция не е желана. Потребителите над 65 години не бива да приемат повече от две таблетки дневно.

Най-често ТОНИПИРИН се взема в три последователни дни при повишена температура, или пет – като обезболяващо.

Превишаването на обичайните дози или твърде дългото приемане може да причини симптоми като сънливост, затруднено и повърхностно дишане. Предозирането се отразява негативно на чернодробните функции; възможни са органни увреждания, включително некроза на чернодробни тъкани. Ако установите надвишаване на приетата доза, незабавно се консултирайте с медицинско лице.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ТОНИПИРИН може да провокира алергични реакции с тежка симптоматика, включително анафилактичен шок; спешно потърсете лекар, ако лекарството ви причинява обриви, оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане.

Този медикамент може да е причина за промени на някои кръвни показатели, за влошено функциониране на бъбреците и черния дроб, стомашни раздразнения и смущения във функционирането на стомашно-чревния тракт. Съобщавано е за симптоми като сухота в устата, сънливост, замаяност. Част от тези реакции се проявяват за кратко време и само при началния прием. Ако страничните ефекти бележат прогресия, прекратете приема и потърсете медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТОНИПИРИН не се прилага при алергии към съставките.

Продуктът е противопоказан при бременност и кърмене.

Да не се прилага при пациенти с анемия, хипертрофия на простатата, глаукома, стенози на органи от стомашно-чревния тракт или отделителната система.
Ако шофирате, преценете дали приемът на ТОНИПИРИН няма да попречи на добрите ви рефлекси.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ТОНИПИРИН трябва да се съобрази с възможни лекарствени взаимодействия, ако пациентът приема и други продукти. Особено внимание е необходимо при възможно съвместяване/отказ от паралелен прием с антибиотици, антидепресанти и невролептици, барбитурати, седативи, антиепилептици, антикоагуланти, орални контрацептиви, антиконвулсанти, МАО-инхибитори и др. Приемът на тези таблетки задължително отчита дозирането при терапии с други продукти, които съдържат парацетамол.

_______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 20 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *