ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОКТЕКЕЪР / OCTECARE

Съдържа октенидин дихидрохлорид, феноксиетанол, натриев глюконат, глицерол, кокамидопропилбетаин CAB 30-LQ-(МН), вода и хлороводородна киселина

Предназначение

октекеърОКТЕКЕЪР  е е антисептик под формата на разтвор; използва се за обработка на рани, за да се избегнат инфекцията и възпалението. Препоръчва се при подготовка за диагностични или лечебни процедури в интимната област, за обработка на повърхностни рани и травми с нарушена цялост на кожата, при гъбични заболявания, засягащи ходилата и пръстите. Обикновено дава положителни резултати след 14-дневно прилагане.

Как се приема

ОКТЕКЕЪР е антисептичен разтвор в спрей ампула; опаковката позволява икономичното му и точно разпределение върху проблемната зона. Да се избягва засягането на очите и лигавиците на носа и устата. Разтворът не бива да навлиза във вътрешността на дълбоки рани.

Обикновено разтворът се полага веднъж на ден, а при гъбични заболявания – два пъти, сутрин и вечер. След напръскване се изчакват няколко минути до засъхването на филма, след което пациентът може да се облече или да бъде поставена превръзка. Ако по някаква причина напръскването не е възможно, може да се използва тампон, върху който се изпръсква неголямо количество ОКТEКЕЪР. След това с навлажнения тампон се обработва засегнатото място.

Предозирането не води до тежки последици, но не е желателно.

Възможни нежелани ефекти

Терапията с този продукт може да причини алергични реакции; възможно е да се появят усещания за парене, сърбеж, дискомфорт. При навлизане в дълбоки рани не са изключени усложнения от типа на отоци и некроза на тъкани.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се използва при алергични реакции към някоя от съставките.

ОКТEКЕЪР не е подходящ за обработка на дълбоки рани, за интраоперативни промивки на коремната кухина или пикочния мехур, на средното ухо.

Не се препоръчва използване на ОКТEКЕЪР от бременни и кърмачки.

Продуктът може да се използва за терапевтични процедури при деца само под лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимателно прилагане само на този препарат, без смесване с други антисептици или почистващи препарати, например повидон-йод и детергенти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 50 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *