ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо е полезно да спите на студено? 5 заболявания, които ще си спестите, ако намалите температурата в спалнята

Навън стана хладно, температурите започнаха да падат, а в спалнята се появи зимния юрган

спалнята
Сега е времето да започнете да се калявате, като постепенно намаляте температурата в спалнята. Оставете юрганчето, но не затваряйте прозорците. Ниските нощни температури, в съчетание с пречистения от дъжда въздух, е най-доброто за вашия спокоен сън и здраве.

Според научните изследвания идеалната температура на спалното помещение е между 16 и 19 ° С.

Защо е важно да спите в прохладна стая?

1. Ще намалите риска от диабет

Ако намалите температурата в спалнята само с няколко градуса, тялото ви ще ви благодари. Така ще намалите риска от заболявания, свързани с метаболизма, особено диабет. Проведен е експеримент, според който е установено, че метаболизмът на хората, които спят в студени помещения, се е подобрил. Тези хора също така изгарят повече калории през деня.

2. Ще изглеждате по-млади

Високата температура блокира освобождаването на растежния хормон и мелатонин в тялото. Тези два хормона забавят процеса на стареене. Ето защо, ако спите в студена стая, ще насърчите производството на тези два важни хормона. И вследствие на това по-бавно ще остареете.

3. Ще се справите с безсънието без да използвате лекарства

В допълнение към подобряването на тялото ще получите и други практически ползи. Ще можете да заспивате много бързо, защото на тялото ви няма да се наложи да се адаптира към топлината в спалнята.

3. Да спиш гол е полезно. Ще си спестите депресията и ненужната тъга

Друг начин да охладите тялото е да спите голи. Температурата на тялото ви ще намалее и така то ще може по-лесно да се контролира. По този начин тялото ще отделя по-малко кортизол. Това е хормон, който е свързан със стреса и наддаването на тегло. Излишните килограми и прекомерния стрес са най-прекия път до депресията.

5. Сънят гол с някой друг също може да бъде полезен …

Двойките, които спят голи, имат по-отворени отношения. По време на този сън хормонът окситоцин се секретира. Той насърчава физическото и психическото здраве. Наличието на окситоцин в кръвта повишава устойчивостта на стрес и потиска депресията.

Ако намалите температурата в спалнята си само с няколко градуса, ще получите много предимства. Вашето тяло бавно ще остарее, ще се почувствате по-щастливи и ще увеличите значително съпротивлението си при стрес. Опитайте се да започнете да спите на хладно от днес!

Източник: www.segodnya.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *