ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС / VICKS ANTIGRIP COMPLEX

Съдържа парацетамол, гвайфенезин , фенилефринов хидрохлорид, захароза, лимонена киселина, винена киселина, натриев цикламат, натриев цитрат, аспартам, ацесулфам калий, ментол на прах, аромати, оцветители

Предназначение

викс антигрип комплексВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС се използва за симптоматично лечение на простуди и грип. Препоръчва се при болестни състояния с главоболие, повишена температура, запушен нос и кашлица, болки в гърлото.

Активният компонент парацетамол повлиява болката и температурата и облекчава състоянията с главоболие и болки в гърлото. Гвайфенезинът облекчава кашлицата, като разводнява жилавите секрети и подпомага тяхното отхрачване. Фенилефриновият хидрохлорид е полезен с въздействието си върху лигавицата на носа, като неутрализира отока й и прави дишането по-леко.

Как се приема

ВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС е прах, дозиран фабрично в сашета за еднократен прием. Съдържанието на всяко прахче трябва да се разтвори в чаша гореща вода и да се изчака изстиването му до температура, при която може безопасно да се изпие като топла напитка.

Стандартният прием за деца над 12 години и възрастни е по едно прахче на всеки 4-6 часа; максималната дневна доза е четири сашета. Препоръчва се прием за не повече от три дни; ако болестните симптоми не се повлияват или показват прогресия, задължително се търси лекарска помощ.

Максималната доза не бива да се надхвърля заради риск от негативно въздействие върху черния дроб.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи е възможно медикаментът да предизвика тежки алергични реакции с обриви, хрипове и затруднено дишане и преглъщане. Съобщавано е за отклонения в кръвните показатели, панкреатит, болки в стомаха, гадене и повръщане, диария, главоболие и замаяност.

Има информация за смущения в сърдечната дейност, високо кръвно налягане, влошено качество на съня, тремор, безпокойство, раздразнителност, тревожност.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Употребата на този продукт е противопоказана, ако е налице информация или реакция на свръхчувствителност; алергична реакция.

Медикаментът не се прилага при деца под 12 години.

Продуктът не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не използвайте за пациенти с хипертония и сърдечни заболявания, заболявания на черния дроб, бъбреците, щитовидната жлеза; противопоказан при диабет, глаукома, порфирия.

Не шофирайте, ако приемът на медикамента причинява замайване или влошена координация.

Взаимодействие с други медикаменти

ВИКС АНТИГРИП КОМПЛЕКС не трябва да се приема едновременно с трициклични антидепресанти, бетаблокери, медикаменти за лечение на стенокардия, хипертония, паркинсонизъм и др.

Процедира се с особено внимание при съвместяване с лекарства, които могат да съдържат парацетамол.

Необходима е внимателна преценка в случаите, когато пациентът трябва да провежда дългосрочна терапия с антикоагуланти, медикаменти против туберкулоза, барбитурати, лекарства против гадене и повръщане и др.

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за опаковка от 10 прахчета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *