Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПАНАКТИВ сироп / PANACTIV oral suspension

Съдържа ибупрофен, хипромелоза, ксантанова гума, глицерол, натриев бензоат, течен малтитол, натриев цитрат, лимонена киселина монохидрат, захарин натрий, натриев хлорид, аромати, вода

Предназначение

панактивДетският сироп ПАНАКТИВ се прилага при болестни състояния с температура, болки и възпаления. Подходящ е за кърмачета и малки деца, ако се касае за краткосрочно симптоматично лечение. Постига бързо облекчение.

Продуктът в подходящи дози се препоръчва при вирусни инфекции – протичащи с висока температура; главоболие, мускулни болки и болки в ставите, при възпалителни процеси в меките тъкани, зъбобол и ушни възпаления.

Как се употребява

Прилагането на ПАНАКТИВ става по лекарска препоръка и съобразено с възрастта и състоянието на детето. Опаковката е снабдена с дозираща спринцовка за по-лесно отмерване на точните количества. Медикаментът се приема след хранене, с много вода.

Бебета на 3-6 месеца могат да приемат три пъти дневно по 2.5 мл сироп; 6-12 месеца до 4 пъти по 2.5 мл; 1-3 години 3 пъти по 5 мл; 4-6 години 3х7.5 мл; 7-9 години 3х10 мл; 10-12 години 3х15 мл.

Дозите се дават през интервали най-малко от по 4 часа. Препоръчаната от педиатър доза не може да се превишава. Ако състоянието на детето не се подобри в рамките на три дни, наложителна е нова консултация с лекар за корекции в терапевтичния план.

При неволно превишаване на дозата е възможно да се проявят симптоми като гадене и повръщане, болки в корема, диария, главоболие, замайване; при по-тежки случаи настъпват увреждания на бъбреците и черния дроб. Незабавната медицинска помощ е вярното решение в подобни случаи.

Възможни нежелани ефекти

Най-честите странични ефекти при лечение с ПАНАКТИВ са стомашен дискомфорт, болки в корема, гадене, диария или запек, единични случаи с кървене от чревния тракт. По-често има оплаквания от главоболие, сънливост, замайване и лесна умора. Регистрирани са и случаи с алергични реакции, изразени в различни кожни обриви, проблеми с дишането. Съобщава се и за зрителни проблеми и затруднения със слуха, световъртеж, задържане на течности и отоци, възпаления в зони на стомашно-чревния тракт, отклонения в кръвната картина, бъбречни и чернодробни нарушения, сърдечни смущения и хипертонични пристъпи, депресивни състояния, бронхоспазъм. Продължителният прием в по-високи дози може да увеличи риска от инфаркт на миокарда и инсулт.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ПАНАКТИВ не се прилага при известни алергични реакции към съставни на продукта.

Избягвайте сиропа при алергия към други нестероидни противовъзпалителни средства.

ПАНАКТИВ не се дава на бебета под тримесечна възраст; терапията на 3-6-месечни става под лекарски контрол.

Този продукт не е подходящ при проявени случаи на стомашни или чревни кръвоизливи, както и при сърдечна, бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Рискови са пациентите със заболявания на сърцето, бъбреците и черния дроб, с бронхиална астма, алергии и проблеми в кръвосъсирването.

Продуктът не е предназначен за възрастни, но е важно предупреждението да не се използват лекарства със същия състав при бременност.

Взаимодействие с други медикаменти

ПАНАКТИВ не трябва да се приема едновременно с аналгетици, други нестероидни противовъзпалителни, антикоагуланти, литий и продукти с обратно серотониново захващане, метотрексат, циклоспорин, кортикостероиди, лекарства при сърдечни заболяваяния и хипертония, някои антибиотици, продукти при диабет, епилепсия, подагра, антиконвулсанти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за флакон от 120 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *