ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тази есен: Опитайте лечение с грозде + други трикове за отлично здраве

Лечение с грозде или как да изхвърлим токсините през есенния сезон?

Ето че сезонът на отпуските приключи. Но нека това не ни депресира. Има начини да запазим добрия си тонус и хубавото си настроение чак до следващото лято, когато отново ще заредим батериите си.

Колкото и да сте заети, не забравяйте да полагате грижи тялото си. Направете всичко възможно, за да изглеждате привлекателна. Макар ангажиментите да ви връхлитат с пълна сила, организирайте времето си така, че да ви остават и мигове само за вас. За да се чувствате в хармония със себе си и с околните, за да бъдете енергична и в настроение, спазвайте следните правила.

лечение с грозде
Тази есен опитайте лечение с грозде

Хранене

Изхвърлете токсините и се заредете с минерали

За тази цел няма нищо по-добро от „лечение“ с грозде. Освен че е със свеж аромат, този сочен есенен плод притежава несравними пречистващи свойства.

Максимално се възползвайте и от прасковите. Те съдържат витамин А. Кестените също са изключително полезни, защото са богати на фосфор, магнезий и калций. Ябълките и дюлите пък се препоръчват заради минералите, с които ни зареждат. Не забравяйте също сезонните зеленчуци: картофи, леща, грах, зелен фасул.

Поведение

Заложете на доброто настроение

Започнете деня, като си помислите за четири неща, които ще ви накарат да се почувствате добре. Например: усмивката на детето ви, красивите цветя в градината или вазата, забавните истории, които разказва колежката, топлата релаксираща баня вечер.

Старайте се да бъдете весела. Радостта повишава количеството на ендорфините – тъй наречените хормони на щастието, които ни помагат да релаксираме. Слушайте приятна музика, гледайте детски филми. Те ще ви помогнат да се потопите в красивия свят на приказките. И престанете да се оплаквате или изливате яда си върху близките си.

Форма

Поддържайте фигурата си

През отпуската се движим повече и обикновено успяваме да смъкнем някой и друг килограм, да постегнем мускулите си. Не се отпускайте, след като се върнете на работа. Продължете да поддържате физическата си активност. Поне три пъти седмично отделяйте по един час за движение. Ходете на фитнес – това ще извае мускулите ви и ще ви помогне да стопите излишните мазнини. Карайте колело, тъй като този вид натоварване стимулира сърдечната дейност, подобрява защитните сили на организма и стяга мускулите на бедрата и седалището.

Психика

Търсете спокойствие

Опитайте да не отдавате значение на дребните неприятности, които вгорчават живота ви. Пропускайте ги покрай себе си. Скарали сте се с продавачката в магазина, от което цялата треперите от гняв. Нищо толкова страшно не се е случило. Поемете си дълбоко въздух и си кажете, че тази история е незначителна и не заслужава вниманието, което й отдавате.

Съсредоточете се над това, което ви предстои да свършите. Независимо дали сте на работа в офиса или край готварската печка у дома, винаги мислете само за това, което правите в момента. Абстрахирайте се от всичко останало. Ще установите, че така ще се справяте със задачите си по-бързо и по-качествено. И още нещо: гледайте от време на време да оставате сама вкъщи. През тези мигове се отдавайте на спокойни размисли и релаксиране.

За да се отпуснете напълно, няма нищо по-добро от топла благоуханна вана.

Източници:zajenata.bg,pik.bg,pixabay.com

Опаковката на продукта Холимин
ХОЛИМИН: 3в1 – за
проблеми с черния дроб и излишни килограми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *