ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За диабетици и не само: Опитайте тази супер полезна и лесна рецепта с канела

Няма да сгрешите, ако се доверите на хората, опитали тази рецепта

Всеки знае, че канелата е една от най-ароматните подправки. Малцина обаче са наясно с нейните лечебни свойства.

Канелата се препоръчва горещо за ползване от хора, страдащи от захарна болест (диабет). Имайки предвид факта, че тя понижава нивата на кръвната захар и освен това има мощни противовъзпалителни свойства, се препоръчва горещо да се употребява всеки ден от диабетиците. До известна степен може да се каже, че има почти същото действие като инсулина.

канела
Канелата е изключително полезна за диабетиците

Освен това канелата се препоръчва и на хората, които искат да отслабнат. Битката с килограмите почти винаги е тежка, но с канелата можете да ги преборите изключително лесно.

Тук е моментът да споменем, че има и мощен противогъбичен ефект. Препоръчително е да приемате по 2 с.л. канела всеки ден.

Ето и кой е най-добрият начин за извличане на максимална полза от приема на канела.

Смесете в подходящ съд 2 с.л. канела на прах (ако сте диабетици, препоръчителното количество е 1 с.л.) заедно с 1 с.л. овесени ядки и 1 ч.ч. топла вода.

Сами ще се убедите, че няма нищо сложно в приготвянето на тази смес. Тя обаче наистина върши чудеса за организма ви. Ефектът от нейния прием ще е лесно забележим и с просто око още след първата седмица.

Първо разтворете канелата в топлата вода, а след това добавете и овесените ядки. Разбъркайте добре и изчакайте малко, за да поемат от сместа. След това изяжте цялото количество.

Тази смес се приема два пъти дневно – сутрин на празен стомах и вечер преди хранене. Препоръчително е да не я приемате за по-дълго време от две седмици.

Сами ще се убедите, че за това време чревната ви микрофлора ще се нормализира. Освен това ще забележите, че кожата ви се е избистрила и изглежда много по-свежа. Опитайте, заслужава си!

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за нормализиране на кръвната захар

Източници: zajenata.bg, pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *