ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Ивайло Димитров е категоричен: Диабетът се лекува по изключително грешен начин

Д-р Ивайло Димитров направи изненадващи разкрития за лечението на диабета

Безспорно диабетът е един от бичовете на съвременното общество. Д-р Ивайло Димитров, който е специалист по психотерапия, психиатрия и хомеопатична терапия, разкрива, че за огромно съжаление диабетът се лекува по изключително грешен начин.

Той е категоричен, че е много грешно организмът веднага да получи инсулин по изкуствен начин, тъй като по този начин задстомашната жлеза става мързелива. На практика тя спира изцяло да отделя хормона инсулин и по този начин хората остават на доживотна терапия.

Другият голям проблем е, че хората все по-често не чуват гласа на собственото си тяло. Те се поддават на консумацията на евтини и нездравословни храни, които водят до различни здравословни проблеми. Един от тях е затлъстяването. Все по-голям става броят на хората, които страдат от затлъстяване.

Д-р Ивайло Димитров
Д-р Ивайло Димитров

Все по-малко хора обръщат внимание на това, което е заложено в християнската религия – постенето два пъти годишно. Д-р Димитров е категоричен, че това е огромна грешка и то не от гледна точка на религията, а от гледна точка на здравето.

Тези два пъти постене от по 40 дни помагат на организма да се разтовари от тежкия хранителен режим. Съвременното общество пренебрегва все повече грижите за здравето си и става все по-немарливо в това отношение. А за всеки е ясно, че на практика това не води до нищо добро!

Съвременният човек консумира все по-мазни храни и страшно много захари, а в същото време няма период на детоксикация. Това означава, че човек задръства тялото си целогодишно и не си дава дори по един ден в седмицата, в който да разтовари организма си.

Следващият голям проблем на съвременното общество е, че не обръща никакво внимание на факта, че все по-голям процент от приеманата храна е киселинна. По този начин се нарушава алкално-киселинният баланс в организма, а това води до тежки последствия, каквото е наднорменото тегло.

Д-р Димитров споделя, че през дългогодишната си практика е обиколил доста страни. Останал е обаче изключително впечатлен от храненето на китайците.
От хиляди години насам те прилагат една терапия за прочистване на организма, веднъж на шест месеца. От понеделник до петък се хранят здравословно, като междувременно консумират и по пет ябълки дневно. На шестия ден не приемат нищо друго освен вода, а вечерта пият вода с английска сол. За целта разтварят 1 ч.л. английска сол в чаша вода и я изпиват. В 22 ч. приключват разтоварващия ден с приема на сока от 5 лимона, смесен с 5 ч.л. зехтин.

Какво помага при диабет? Вижте ТУК

Източник: zajenata.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *