Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

12 години по-млади с тези елементарни правила: Вижте какво трябва да направите!

Хората, които имат здрава кожа и сияен тен, изглеждат с 12 години по-млади

Повече от половината хора по света се оплакват от чувствителност на кожата, предизвикана от различни причини. Ако знаете какъв е вашият тип кожа, по-лесно ще я поддържате здрава и ще се грижите за нея по подходящ начин.

Всяка година хиляди хора търсят помощ заради проблеми с акне, екземи, псориазис, хиперпигментация.

Изследване, проведено между възрастни хора, страдащи от акне, показва, че 87 % от анкетираните харчат цяло състояние за лекарства и козметични продукти срещу досадното заболяване. Това не е изненадващо, предвид факта че хората, които имат здрава кожа и сияен тен, изглеждат с 12 години по-млади. Ала въпреки голямата информираност, повечето от нас не знаят как да се грижат правилно за кожата си.

по-млади
Всеки може да има здрава кожа и сияен тен

Как изглежда кожата ни и какво е нейното състояние?

Лицето в най-голяма степен е изложено на външните влияния (слънце, вятър, студ, климатик). Освен атмосферните влияния, върху кожата ни оказват влияние и храната, стресът, цигарите, алкохолът и възрастта. За да намалите последствията от тези фактори, е необходимо да полагате правилните грижи.

Продуктите със слънцезащитен фактор, съдържащи и антиоксиданти, предпазват кожата не само от вредните UV лъчи, но и от свободните радикали, които ни състаряват.

Ето какви са възможните причини за възпалена кожа на лицето:

Около 70 % от жените поне веднъж в живота си се срещат с проблема, наречен чувствителна кожа, който се изразява в усещане за боцкане, възпаление, опъване, преходно или постоянно зачервяване, а понякога и сухота, белене и лющене на кожата.

Нерядко неочаквано кожата става чувствителна и се възпалява. Каква е причината? Студът, прекомерното излагане на слънце, неподходящата козметика и агресивните почистващи средства увреждат естествената й защитна бариера.

Противозачатъчни

Контрацепцията е от причините за свръхпигментация, а след нейното прекратяване намалява нивото на естрогена и се повишава нивото на тестостерона. Това пък води до свръхпроизводство на себум. Антибебе хапчетата снижават нивата на витамин Е и Q10, които подхранват кожата с ценни вещества.

Съвет: Нов вид лечение на свръхпигментацията е прилагането на коична киселина, която намалява нивата на тирозиназата, ензимът, отговорен за производството на меланин. При акне, ползвайте продукти със силицилова киселина.

Стар фон дьо тен

Ако забележите ситни червени точици около усните и носа, става въпрос за периорален дерматит, причинен от бактерии, живеещи в гримове с изтекъл срок на годност.

Съвет: Изхвърлете пудрата, фон дьо тена или основата за грим, ако са остарели, защото те са виновниците за появата на периорален дерматит. В продължение на един месец използвайте само почистващ гел и лек хидратиращ гел. Ако състоянието на кожата ви не се подобри, консултирайте се с лекар.

Новите препоръки

Предлагаме ви как да се справите с кожните проблеми.

Акне при възрастни

Причина: един от най-честите виновници е стресът, който променя хормоналния баланс и води до свръхпроизводство на себум.

Как се лекува: Лечението с пулсова терапия е популярно, но все още ефектът от него не е доказан. С успех се прилагат и различни медицински препарати, които побеждават досадните пъпки, но за тях се консултирайте с дерматолог.

Екзема

Причина: все още не е напълно ясно защо се появява екзема, но сърбежът, сухотата и раните по лицето могат да бъдат причинени и от стрес, алергии, начин на хранене и много други фактори.

Как се лекува: С калциневринови инхибитори. За разлика от стероидните препарати, те не правят кожата чувствителна и могат да се нанасят по лицето и цялото тяло.

Твърда вода

Чест проблем е и твърдата вода, която влошава състоянията при екзема и изсушава нормалната кожа, понеже не измива добре сапуна.

Съвет: Проверете каква е водата ви вкъщи. Ако е твърда, използвайте медицински течни сапуни.

Източници: uhodlica.ru,framar.bg,zajenata.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *