Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От аязмото в църквата на село Добърско тече лечебна вода – помага при проблеми със зрението

В двора на църквата Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, която се намира в село Добърско, тече чудно аязмо


Хиляди вярващи посещават църквата в село Добърско, за да измият лицето си с водата от аязмото. В продължение на хилядолетия то тече в двора на църквата. Облекчение за болните нови не само водата от аязмото, но престоят в светата обител. Иконите и прочутите стенописи в църквата привличат вниманието не само с красотата си, но и с още един интересен факт. Смята се, че на една от тях Исус Христос е изобразен в космическа ракета.

Посетители църквичката има достатъчно. Много са онези, които се връщат именно защото молитвите и престоят около аязмото са помогнали по някакъв начин да получат облекчение на болестите, които имат.

Хора от всяка точка на България идват в Добърско, както и хора с различни болежки. Но, старите хора от селото разправят, че водата е най-добра за онези, които имат проблеми със зрението. Чудната вода в него помага още от времето, когато войниците на цар Самуил са минали покрай селото.

Легендата разказва, че след като са били ослепени от император Василий II, войниците тръгнали към Рилския манастир. Лошо време ги накарало да спрат, и те решили да се прислонят в близост до аязмото, където да изчакат снежната буря да мине. Така станало, че бурята продължила няколко дни. През това време войниците, които били загубили зрението си, заради жестокостта на император Василий II, миели очите си с вода от аязмото. Да, водата не им помогнала да виждат отново, но скоростно облекчила болките им и помогнала за бързото заздравяване на раните.

Зографите на църквата „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ увековечили преданието за Самуиловите войници. Голяма част от войниците продължили пътя си към Рилския манастир, когато времето им позволило това. Други останали в земите на село Добърско, заселили се в разложката котловина. Те основали хор на слепите, за който местните твърдят, че е съществувал до началото на XX в.

Днес хор на слепите няма, но аязмото все още е в двора на църквата. Водата в него все така дарява здраве и облекчение на нуждаещите се, които не са изгубили своята вяра.

Източник: standartnews.com

Тренажорните очила помагат при проблеми със зрението

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *