ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Проф. Христо Мермерски разкри интересен трик, който може да спаси човешки живот

Лесен за изпълнение и много ефикасен

За никого не е тайна, че летните горещини водят до бум на инсулти и инфаркти.

Високите летни температури оказват негативно влияние върху хората, страдащи от сърдечни заболявания, както и върху по-възрастните хора, които имат редица болежки.

проф. Христо Мермерски
Проф. Христо Мермерски

Проф. Христо Мермерски даде безценен съвет, благодарение на който ще се справите с живака и рисковете, които крият летните горещини за здравето ви.

За да се предотврати рискът от инфаркт или инсулт в летните горещи дни, трябва да се направи нещо наистина много лесно. Вероятно мнозина от вас се сещат за конкурса от преди години „мис мокра фланелка“… Именно в това се крие тайната на оцеляването в горещите летни дни!

Лесен за изпълнение и много ефикасен трик!

Проф. Мермерски твърди, че дори навън или в стаята да е 40-50 градуса, ако облечете мокра тениска, то изпарението на водата ще понижи телесната температура. По този начин ще имате усещане за 28-29 градуса в стаята. А тази температура е много по-поносима от 40-50 градуса.

На организма му е много трудно да се адаптира към резките температурни промени. Препоръчително е възрастните хора да стоят на хладно място. А онези, които се разхлаждат с климатик, трябва да знаят, че е много рисковано да излязат на улицата, когато е най-горещо.

Съветът на проф. Мермерски, както и на много други специалисти, е да не се излиза навън в часовия интервал между 14 и 16 ч.

Ако все пак ви се наложи да излезете навън във времето, в което слънцето пече най-силно, то е добре, освен мократа тениска, да предпазите и главата си с мокра кърпа. За целта просто трябва да намокрите една кърпа и да я завиете на главата си. Не забравяйте, че мозъкът е един от най-уязвимите органи и е добре да се погрижите за здравето му.

Проф. Мермерски е категоричен, че храната и напитките, които приемате, също играят огромна роля през летния сезон, а и не само.

Много е важно да изхвърлите от менюто си тлъстото месо, киселите и лютите храни и да ги заместите с плодове и зеленчуци. Храната е толкова мощно средство, че дори може да лекува.

Най-подходящо е през лятото да се консумира диня. Тя може да се хапва без проблем дори и от хората, които страдат от хипертония. Защото съдържащият се в динята калий има диуретичен ефект. Препоръчително е да е ежедневна част от менюто на хората, които страдат от отоци и сърдечна недостатъчност.

Източници: „Телеграф“, „Блиц“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *