ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Руски специалисти: Ето как да използвате прясното мляко правилно

Руски специалисти разкриват интересни подробности за правилното използване на прясното мляко. Снежнобялата течност е изключително полезна! Ето какво трябва да знаете:

За външна употреба:

1. Много е полезно да се мием (поне лицето, ако не можем да се къпем целите като Клеопатра) с прясно мляко: благодарение на витамините А, Е и група В, които се съдържат в него, кожата се запазва гладка, свежа и еластична

2. Млечната суроватка подобрява възстановителните процеси в кожата и често се употребява за антиейдж козметични продукти.

прясното мляко
Използвайте прясното мляко по правилен начин

3. Млечните протеини са „роднини“ на естествените компоненти на кожата, затова козметичните средства, в които са включени, не предизвикват дерматологични раздразнения. Те притежават чудесни овлажняващи и подхранващи свойства.

4. Аминокиселините в млякото действат благоприятно на косата: продуктите, които ги съдържат, възстановяват увредените участъци по косъма, укротяват буйната грива и я правят копринено гладка

5. Маски с мляко и мед избелват прекрасно кожата.

6. Продуктите, произведени от прясно мляко – йогурт, кефир, кисело мляко, притежават идеални почистващи и хидратиращи кожата свойства, а маските за коса с тях й придават прекрасен блясък

7. Ваничките с мляко преди педикюр омекотяват кожата на краката. Смесете го с малко розова вода, добавете по няколко капки ментово и бадемово масло и ще получите идеално средство не само за омекотяване, но и за подхранване и дезодориране на кожата.

8. Млечните лактобактерии често се използват при разработката на продукти за интимна хигиена, защото помагат за поддържането на нормалния киселинно-алкален баланс в деликатните зони.

Ценни вътрешни качества:

1. Млякото се състои от 87,5% вода. В него се съдържат още 3-4% мазнини, 5% лактоза, 0,7% минерални вещества и др.

2. Млечната мазнина е отличен източник на енергия. В състава й влизат всички ценни мастни киселини, както и витамините A, D, Е и К.

3. Благодарение на витамин D, калция и калия в млякото, то понижава нивото на лошия холестерол в организма.

4. Млякото е идеалният продукт за профилактика на остеопорозата. В него има много калций в оптимално съотношение с фосфор.

5. Две чаши мляко на ден доставят 30% от дневната доза протеини, 50% от калий, и 75% от калций, необходими на организма.

6. Комбинацията от витамин D и калций в млякото помагат за понижаване на артериалното кръвно налягане с 3-10%.

7. Калцият и магнезият в състава на млякото улесняват извеждането на излишните мазнини от организма. Затова се препоръчва при появата на отоци по тялото.

8. Млякото е богато на витамин В2 (рибофлавин), който подпомага превръщането на мазнините и въглехидратите в енергия. Полезно е при диети за намаляване на теглото.

9. Млечният белтък се усвоява по-добре и по-лесно от организма в сравнение с белтъчините от месо или риба.

Източници:3koketki.ru,domlastochki.ru,pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *