Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МЕЛИЛАКС / MELILAX

Съдържа промелаксин, който е композиция от мед и биоактивни компоненти от алое и слез; освен това са добавени масло от лавандула, лимонов сок, глицерин и вода

Предназначение

мелилаксМЕЛИЛАКС е нов тип слабително – микроклизма с активни съставки от натурални продукти, с изпитано от поколения въздействие. Приложението на този продукт съдейства за улесняване на затруднена дефекация, начинът щади лигавиците и улеснява изхвърлянето на екскременти и при хемороиди и рагади. Продуктът се предлага в два варианта – за деца и за възрастни. Може да се прилага при бебета, бременни и по време на кърмене.

Как се приема

МЕЛИЛАКС се препоръчва при запек и висцерална чувствителност – при раздразнен колон. Методиката на прилагане изисква стриктно измиване и подсушаване на аналната зона; преди въвеждането на апликатора процедурата се улеснява, като се накапват външно няколко капки от разтвора. Опаковката съдържа 6 единични дози с наконечник, които са стерилни и фабрично дозирани. Изборът на доза зависи от възрастта на потребителя.

  • Бебета до едногодишна възраст могат да получават при необходимост половин детска доза от 5 г;
  • Деца на 1до 3 години – една микроклизма от 5 г, при необходимост;
  • Деца на 3 до 12 години – една микроклизма от 5 г, или две детски дози една след друга при упорит запек;
  • Деца над 12 години и възрастни – една микроклизма от 10 г при необходимост, или две последователни апликации от 10 г при упорит запек.

При използването само на част от дозата, останалата смес не трябва да се съхранява за нова употреба поради риск от замърсяване и инфекция. Микроклизмите се използват в случаите, когато проблемите на констипацията не могат да се решат чрез хранителния режим. Ако запекът е упорит и затрудненията са постоянни, трябва да се направи консултация със специалист и да се приложи подходяща терапия и режим.

Възможни нежелани ефекти

Възможни са реакции на свръхчувствителност при алергия към някоя от натуралните съставки на продукта. Композицията в дозите МЕЛИЛАКС действа успокояващо и противовъзпалително, като щади ректалната лигавица; при алергия обаче е възможно да се почувства дразнене, парене и сърбеж. Прогресията на подобни симптоми е знак да се прекрати използването на продукта.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МЕЛИЛАКС не бива да се употребява при алергия към съставките на продукта.

Не използвайте при нарушена цялост на опаковката или при предишно използване само на част от сместа в единичната доза.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с участието на МЕЛИЛАКС, от които са произлезли негативни влияния върху здравето на пациента.

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за опаковка от 6 микроклизми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *