ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КАЛМИДЕРМ / CALMIDERM

Съдържа тинктури от невен, лайка и теснолистна коприва, лавандулово етерично масло и ментол, пропилен гликол, полиакриламид, глицерин, линалол, лимонен, алкохол, вода

Предназначение

калмидермУспокояващият крем КАЛМИДЕРМ помага при кожни раздразнения с различен причинител – зачервяване след одраскване, ухапване от насекоми, при контакт с агресивни растения, след измръзване или слънчево изгаряне. Кремът е помощно средство за поддържане на зони със суха и проблемна кожа, при напуквания и сърбеж.

Полагането на крема овладява раздразнението, успокоява зоните на сърбеж и неутрализира зачервяването. Съставките от лайка и невен действат противовъзпалително и противомикробно. Маслото от лавандула подсилва този ефект и създава условия за по-бърза регенерация на засегнатите участъци от кожата. Ментолът облекчава и охлажда третираните места, като подпомага общото успокояване – за по-лесно преодоляване на неприятното състояние. Основата на крема е фина емулсия, която хидратира кожата и подобрява общото й състояние.

Как се приема

КАЛМИДЕРМ се полага върху проблемното място, което предварително е почистено и подсушено. Това може да се прави 2-4 пъти дневно.

При леки одрасквания потребителят може да почувства парене заради алкохолните съставки в продукта. Ако проблемната зона е със силно нарушена цялост на кожата или е налице сериозно изгаряне, трябва да се използва друг продукт по лекарска препоръка.

След слънчево изгаряне е препоръчително потребителят да избягва престоите навън, докато започне успокояване; междувременно терапията с КАЛМИДЕРМ трябва да се изпълнява редовно.

Пазете от попадане в очите!

Възможни нежелани ефекти

Продуктът съдържа биоактивни съставки от растителен произход, които могат да причинят локални алергични реакции. Възможно е след апликация неприятните симптоми като зачервяване, обрив и сърбеж да се усилят. При прогресия на тези симптоми използването на крема се прекратява, а ако състоянието се усложни се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КАЛМИДЕРМ не се използва при алергия към една или повече съставки на продукта.

Този крем не е подходящ за деца под тригодишна възраст.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за взаимодействия на КАЛМИДЕРМ с други средства за локална външна употреба, от които са произлезли негативни за здравето последици.

_

Усреднена цена в аптеките – 10 лв за опаковка от 40 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *