ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ИМОМЕД / IMOMED

Съдържа лоперамидов хидрохлорид, царевично нишесте, лактоза монохидрат, повидон, брилиантно синьо FCF, хинолиново жълто, магнезиев стеарат, талк, силициев диоксид колоидален безводен, натриев нишестен гликолат

Предназначение

имомедИМОМЕД е лекарство за краткосрочно лечение при диария. По лекарска препоръка е приложимо при хронични състояния, както и в постоперативен период след отстраняване на част от червата.

Как се приема

Приемът на ИМОМЕД зависи от характера на здравословния проблем и общото състояние на потребителя. Целта на терапията с този продукт е да се овладеят основните симптоми, при които пациентът губи много течности и е застрашен от обезводняване. Ако продуктът не подейства в рамките на 48 часа, трябва да се търси лекарска помощ.

При остро състояние се вземат две таблетки наведнъж, след което по една след всяко изхождане. Максимално допустимият брой е 8 таблетки за 24 часа. Хроничните състояния предполагат по-ниски дози в рамките на 2 до 6 таблетки.

Деца и подрастващи приемат медикамента на същия принцип, но в съобразени с възрастта им дози: над 12 години – до 4 таблетки дневно, на 9-12 години до три, на 6-8 до две-три.

Таблетките се поглъщат цели, с достатъчно вода. При неволно предозиране е възможна проява на странични ефекти от типа на отслабване на дишането, сънливост, скованост на мускулите или неконтролирани движения. Наложителна е бърза медицинска намеса – прави се стомашна промивка и при необходимост се прилага като антидот – налоксон. Подобни интервенции се изпълняват в стационар, под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ИМОМЕД може да провокира странични ефекти от типа на коремни спазми, болки, усилено газообразуване, запек, тежест в корема. Съобщавано е също за гадене и повръщане, пресъхване на устата, чревна непроходимост и разширяване на дебелото черво с образуване на токсичен мегаколон.

Сред известните странични ефекти са също главоболие, замайване, алергични реакции – сърбеж и кожни обриви, затруднено дишане, оток на лицето и гърлото, задържане на урина, състояние на постоянна умора.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ИМОМЕД не се използва при алергия към някоя от съставките.

Противопоказан при деца под 6 години. Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Медикаментът не е подходящ за лечение в случаи с кървене при изхожданията или ако състоянието включва и повишена телесна температура.

Да не се прилага при подут корем с неизяснена диагноза, запек, преплитане на червата, както и при улцерозен колит или инфекция на червата, причинена от някои видове патогенни бактерии.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да бъде информиран за всяко лекарство, което пациентът приема или е приемал преди терапията с ИМОМЕД. Това е особено важно за продукти, които забавят чревната перисталтика, както и за лекарства за аритмия, против гъбични инфекции, диабет, за понижаване на липидите, при лекувани ХИВ-позитивни.

_________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 10 таблетки по 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *