Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВЕРТИМЕД / VERTIMED

Съдържа бетахистинов дихидрохлорид, лактоза монохидрат, царевично нишесте, микрокристална целулоза, лимонена киселина, повидон, кросповидон тип А, хидрогенирана растителна мазнина

Предназначение

вертимедПриемът на ВЕРТИМЕД помага за овладяване симптомите на световъртеж – с или без гадене и повръщане, шум в ушите и загуба на слуха. Медикаментът най-често се препоръчва при синдрома на Мениер, изразен в пристъпи от виене на свят и проблеми със слуха.

Как се приема

ВЕРТИМЕД е медикамент, прилаган по лекарска препоръка. Таблетките се поглъщат цели – вода, по време на хранене или непосредствено след това.

Обичайната дневна доза е 24 до 48 мг дневно, приемани на две или три равни дози. Схемата на прием се определя от лекуващия в зависимост от състоянието на пациента и повлияването му от лекарството. ВЕРТИМЕД е медикамент за продължителен прием, обикновено терапията с него продължава няколко месеца. При лечението се избира най-удобната форма за конкретния случай: таблетки от 8, 16 или 24 мг.

Не се препоръчва самоволна промяна на дневната доза, както и прекратяване на приема. При неволно предозиране се проявяват страничните ефекти на медикамента – главоболие, оток на дихателните пътища и затруднено дишане, спадане на ниското налягане и нарушения на сърдечния ритъм. Потърсете незабавно медицинска помощ, ако някой от тези признаци се прояви, макар и в слаба форма!

Възможни странични ефекти

Приемът на ВЕРТИМЕД предизвиква в редки случаи сърцебиене, стягане на гърдите, прилив на топлина, гадене, болки в стомаха, газове, пристъпи на задух. Възможни са кожни реакции като сърбеж, зачервяване и обриви. Съобщавано е също за сънливост и главоболие.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВЕРТИМЕД не се използва при алергия към една или повече съставки.

Не използвайте при тумор на надбъбречните жлези!

Продуктът е противопоказан при язва на стомаха или дванадесетопръстника, бронхиална астма, прояви от типа на алергични ринити и уртикария, хипотония.

Да не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Медикаментът не се препоръчва при бременност и кърмене. Прилагането му е допустимо само под лекарски контрол, след преценка за възможния риск от нежелани последици.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко съвместяване с други медикаменти следва да бъде анализирано и одобрено от лекуващия. Повишено внимание е необходимо, ако се налага пациентът да приема антихистаминови препарати или лекарства против простуда.

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 90 таблетки по 16 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *