ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МИКОЦИД / MICOCID

Съдържа 2 да 5% салицилова и бензоена киселина в мазилкова основа вехикулум. Препоръчват се два варианта на продукта, микоцид-1 и микоцид-2

Предназначение

микоцидМИКОЦИД е лекарствен продукт за външна обработка при микози – в интимната зона, по ходилата, скалпа, всички кожни форми на зараза с гъбички. Прилагането на продукта блокира растежа на гъбичките и ограничава въздействието им върху засегнатите кожни зони. Вариант-1 е с концентрация 5% на двата активни компонента и се използва в рамките на интензивна терапия. Вариант-2 е за поддържащо лечение и профилактика срещу рецидиви; в този случай салициловата киселина е в концентрация 2%, а бензоената – 3%.

Как се приема

МИКОЦИД е средство за локално външно приложение; полага се два пъти дневно върху чиста и подсушена кожа. Продължителността на лечението следва да се определи от специалист.

Възможни нежелани ефекти

Полагането на продукта може да провокира алергични дразнения, парене и сърбеж, зачервяване. В редки случаи се получават дерматити.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МИКОЦИД не се използва при алергия към някоя от съставките.

Вариант-1 е противопоказан при деца под 5 години; Вариант-2 не се използва при деца под 3 години.

Да не се полага при нарушена цялост на кожата или върху големи участъци от кожата.

Продуктът е противопоказан при възпалителни заболявания на кожата.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на МИКОЦИД, от които са последвали негативни странични ефекти за пациента.

Трябва на всяка цена да се отбележи, че не е желателно при полагането на този продукт паралелно да се използват и други локални антимикотици. Ако все пак това е допустимо в определени конкретни случаи, задължително се спазва пауза от няколко часа между отделните лекарствени средства.

Възможно е също така прилагането на МИКОЦИД да  е само етап от по-продължително лечение и в даден момент той да бъде заменен с друго лекарство. Както знаем, гъбичните инфекции са упорити и пълното им излекуване изисква търпение и постоянство, както и намирането на подходящия медикамент за всеки конкретен случай.______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за флакон от 100 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *