ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дайте кратка почивка на кожата си – ето кога и как се прави

По време на отпуската дайте кратка почивка и на кожата си. Блед тен, сенки под очите, подпухнал и уморен вид… Как най-добре да се възползвате от релакса, за да регенерирате кожата си?

Стресът, замърсяването, употребата на много козметика – всичко това се отразява на лицето и на тялото. Сив тен, суха и дехидратирана кожа, тъмни кръгове… Време е да си починете не само вие, но и кожата ви. Как да го направите? Променете всекидневните грижи и оптимизирайте процеса на разхубавяване.

почивка на кожата
Блед тен, сенки под очите, подпухнал и уморен вид? Дайте почивка на кожата си!

Регенериране по време на релакс

Използвайте почивката пълноценно, за да регенерирате напълно вашата кожа. Полагането на подхранваща и овлажняваща маска върху чистата кожа й доставя необходимия коктейл от витамини. Той освежава и възстановява кожата, като я овлажнява в дълбочина, обогатява я с витамини и олигоелементи.

За да върнете блясъка и на очите, направете компрес с околоочен гел. Можете да слагате вечер върху тях тампон, напоен с термална или мицеларна вода. Това не само ще успокои кожата, но ще ви помогне после да заспите по-лесно. Не забравяйте постоянно да навлажнявате кожата с пулверизатор.

Съвет: Лек масаж в областта на очите, ще възвърне еластичността на кожата. Натиснете три пъти по 10 секунди точките, които се намират под веждите между очите, след което прекарайте леко пръсти по дължината на веждите.

Дайте почивка на лицето си

Вашата кожа също има нужда от релакс. Цяла година слагате и махате грим, което променя флората на епидермиса и разрушава хидролипидния филм. По време на отпуската е препоръчително да използвате по-малко макиаж и да опростите процеса на сваляне на грима. Вместо тежкия фон дьо тен и всекидневната пудра, най-добре ползвайте ВВ крем със слънцезащитен фактор. Лятото можете да се лишите за кратко от доста козметични продукти, но в никакъв случай не бива да пренебрегвате лекия овлажняващ и слънцезащитен дневен крем.

Важно е да знаете, че когато полагате слънцезащитен крем, не е необходимо той веднага да попие. Нанасяйте го с леки потупвания. Няма нищо лошо в това, той да остане на повърхността на кожата, защото така още по-добре предпазва от вредните UVA и UVB лъчи.

Съвет: Лятото е добре за кратко да изоставите почистващите продукти с плътна текстура, които нарушават в определена степен хидролипидния слой на кожата, който и без това се уврежда от морската вода и постоянното къпане в басейните. Дайте предпочитание на олиото и маслото за кожа, като много актуални за топлите месеци са продуктите от арган и маслина. Използвайте тоалетна ръкавица, с която деликатно от вътре навън изтривайте лицето, без да оказвате натиск и да опъвате кожата.

Специалната лятна грижа

Никога не трябва да забравяте, че през лятото кожата на тялото се нуждае от повече грижи от всеки друг сезон. През другите месеци тя е защитена от външните фактори чрез дрехите, докато сега слънцето, морската вода, хлорът и пясъкът въздействат върху нея. Затова сутрин, преди излизане, е добре да я почистите добре и да нанесете върху тялото слънцезащитен и овлажняващ крем, лосион, мляко или олио. Така ще предпазите кожата от изсушаване, изгаряне и удебеляване.

Лятно време трябва постоянно да сваляте с подходяща ексфолираща козметика мъртвите клетки.

Вечерната грижа е задължителна. Така ще подпомогнете подхранването на кожата на тялото, ще запазите хубавия тен и ще спрете преждевременното й стареене. Лятото е периодът, когато имате нужда от повече антицелулитни продукти (за да оформите силуета), от кремове за крака (защото най-често краката се подуват по време на път) и от слънцезащитна козметика (преди и след излагане на слънце).

Съвет: Най-добре е да нанасяте козметиката за тяло, след като сте излезли от банята. Тогава кожата е чиста, порите са отпушени и въздействието е най-силно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *