ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Приложна кинезиология – какви са ползите от тази уникална система?

Приложната кинезиология е изследване на мускулите и на отношението между мускулната сила и здравето. Тя включва система от ръчни мускулни тестове и терапия.

Приложната кинезиология се основава на теорията, че нарушената функция на определен орган е придружена от специфична мускулна слабост. Болестите се диагностицират чрез процедури на мускулни тестове и след това се лекуват.

приложна кинезиология
Приложната кинезиология включва система от ръчни мускулни тестове и терапия

Приложната кинезиология се различава от кинезиологията или биомеханиката, която е научно изследване на движението.

Приложната кинезиология е основана на принципите на функционалната неврология, анатомия, физиология, биомеханика и биохимия, както и на принципите на китайската медицина, акупунктурата и масажа. Тя е развита от традиционната кинезиология през 1964 г. от Джордж Г. Гудхарт, хиропрактик – лекуващ чрез манипулации по гръбначния стълб и ставите, от Детройт, Мичиган. Според наблюденията му всеки голям мускул е свързан с телесен орган. Слабостта в мускулите може да означава, че има проблем в свързания с мускула орган.

Гудхарт открива, че чрез лечението на мускула и заздравяването му може да подобри функцията на органа.

Например, ако определена хранителна добавка се даде на пациент и изследваният мускул е силен, това е подходящата добавка за пациента. Ако мускулът остане слаб, добавката не е подходяща.

Гудхарт открива също, че болезнените възли (малки подутини) може да бъдат свързани със слабост в мускулите. Чрез дълбок масаж на мускулите той успява да подобри силата им.

Откритията на Гудхарт през 1964 г. довеждат до оригиналното и допълнително лечение, първият метод, развит в приложната кинезиология.

Развити са и други диагностични и терапевтични процедури за различни рефлекси, описани от други хиропрактици и лекари. Гудхарт прилага акупунктурна меридианна терапия в приложната кинезиология, след като се запознава с теориите на д-р Феликс Ман.

Гудхарт смята приложната кинезиология за терапевтичен инструмент, който включва обратната връзка с тялото. Според него „приложната кинезиология е основана на факта, че езикът на тялото никога не лъже“. Той усеща, че мускулите на тялото са индикатори за дисхармония.

Когато се установи мускулна слабост, проблемът може да бъде решен по различни начини. Той вярва, че ако лекарят подходи правилно към проблема, поставяйки правилната и адекватна диагноза и лечение, резултатът е задоволителен и за лекаря, и за пациента.

Пионер в приложната кинезиология, Гудхарт е назначен в Американския медицински комитет на олимпийските спортове за игрите в Лейк Плесид (Lake Placid Games) през 1980 г. Умира на 5 март 2008 г.

Какви са ползите?

Предназначението на приложната кинезиология не е да лекува рак, артрит, диабет, сърдечни болести или инфекции. Тази терапия е създадена да бъде част от холистичния подход на превантивната медицина.

Целите на приложната кинезиология са:

1) да възстанови нормалната нервна функция.

2) да постигне нормални ендокринни, имунни, храносмилателни и други функции на вътрешните органи.

3) да се намеси рано в дегенеративните процеси, за да предпази от или да забави появата на патологични изменения.

4) да възстанови баланса на стойката, нарушенията в правилната походка и да подобри обема на движение.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *