ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рецептата на това мазило не бива да се пази в тайна: рани и екземи лекува всякакви!

Трудно е да се повярва, но това мазило е много ефикасно при всякакви рани – от залежаване, порязване, псориазис, изгаряне и други

мазило

Билковото мазило е идеално не само за зарастване на рани, но и за възстановяване на кожата след изгаряне. Може да се прилага и при груба кожа.

Антисептичният домашен мехлем има аналгетични, антибактериални, противогъбични и регенериращи свойства.

Той помага за лечение на екзема, псориазис, порязвания, натъртвания, язви, възпаление на кожата от различни видове, измръзване, повърхностни изгаряния, херпес и незараснали пукнатини в петите.

Рецептата на това мазило не бива да се пази в тайна. Освен, че е много полезен, този природен балсам се прави изключително лесно. Трябва само да си набавите необходимите продукти.

Мехлем за рани, който лесно може да си направите у дома

Необходими съставки:

  • 1/4 чаша зехтин
    2/3 чаша смес от изсушени билки (цвят невен, живовляк, жълт кантарион, черен оман, хидратис)
    2-4 чаши пчелен восък
    1 супена лъжица течен мед
    1/2 супена лъжица течен витамин Е
    5-6 капки етерично масло (по желание)

Подготовка

1. Първо, максимално трябва да се извлече от билките хранителните вещества. За тази цел се прави процедурата гореща екстракция.

Загрейте зехтина до 40-50 градуса и бавно сложете стритите или ситно нарязани билки. Разбърква се добре. След това сложете съда на топла водна баня. Време за приготвяне – 3 часа, като на всеки 20 минути сместа трябва да се разбърква.

2. Когато е готово, билковото масло се прецежда. Отново се слага на водна баня. Прибавя се пчелния восък. Бърка се, за да се получи хомогенна смес. За по-лесно може предварително да разтопите пчелния восък, за да може да да отмерите точната доза, и да се смеси след това.

3. Малко преди да изстине тотално сместа, се добавя витамин Е и меда. Накрая за цвят и мирис може да сложите няколко капки етерично масло по избор.

Така приготвения мехлем се слага в подходящ буркан и се държи на студено и тъмно в хладилника – там, където се слагат свежите продукти

Домашното мазило има две години трайност.

Внимание! Въпреки, че този балсам е напълно естествен, откажете се от използването му, ако имате свръхчувствителност към някоя от неговите съставки.

Прилагайте когато и където трябва

Не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си. Бъдете здрави!

Източник: bessmertnik.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *