ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ефективни съвети за перфектни крака през лятото (ще подобрите състоянието им)

В топлото време не ползваме чорапи, полите и панталоните се скъсяват все по-нагоре, а материите стават все по-прозрачни. Краката ни са изложени на показ в цялата им дължина.

Независимо дали сте на плажа или в града, краката ви трябва да бъдат в перфектно състояние. Огледайте краката от бедрата до петите и действайте!

перфектни крака
Съвети за перфектни крака

Бедрата

Целулитът, отпуснатата и суха кожа са основните проблеми в тази област. Не е нужно да ви припомняме, че за красиви и здрави бедра е препоръчително да ходите, да клякате и да се качвате по стълби. Засилете въздействието на гимнастиката с антицелулитни кремове и масаж. За целта използвайте душ гел и обтрийте кожата около 5-10 минути поне два пъти в седмицата, докато се къпете.

Приглаждайте кожата, а после правете кръгови движения, като по този начин ще засилите кръвообращението и ще премахнете опасността от поява на портокалова кожа. След банята намажете обилно краката с антицелулитен крем, а вечер преди лягане нанесете гел.

Колена

Красивите колена трябва да са гладки и заоблени. Два пъти седмично ги почиствайте със скраб, за да премахнете удебеляването на кожата. Можете и сами да си направите пилинг маска в домашни условия, като смачкате 7-8 малини и ги смесите с половин супена лъжица мед и половин лъжица зехтин. Втрийте в кожата този скраб и след 2-3 минути изтъркайте коленете и измийте с хладка вода.

Третирайте зоната вечер с хидратиращ крем за тяло, за да бъде кожата мека и нежна. През деня не забравяйте да предпазвате кожата на краката от вредните UVB и UVA лъчи, като намажете целите крака със слънцезащитен продукт с висок фактор. За да оформите красив контур на коленете, карайте велосипед или се вдигайте на пръстите 5 минути всеки ден.

Стъпала

Накиснете краката във ваничка с топла вода и добавете соли или друг продукт за омекване на кожата и за дезинфекция. С пемза или пила изпилете петите и премахнете твърдите кожни образувания. Кремът за пети е задължителен за топлите месеци, за да бъде кожата ви нежна, розова и гладка. Много подходящи за сезона са продуктите с охлаждащ ефект, които намаляват подуването на стъпалата и придават лекота на ходилата.

Поне веднъж седмично можете да си правите и маска на краката. Нанесете подхранващ крем и увийте стъпалата за 10 минути с гореща влажна кърпа.

Подбедрица

С напредване на възрастта кожата на краката изсъхва и се нуждае от по-мазни и овлажняващи кремове.

Добре е още сутрин да правите контрастен душ (редувайте топлата със студена вода), тъй като по този начин заздравявате кръвоносните съдове и няма да се получават неприятните подувания на вените и на краката.

Педикюр

Оформете с пиличка ноктите, като предварително изрежете кожичките. Внимателно изрязвайте всеки нокът, за да не прораства и да не се впива в пръста. Преди нанасянето на лака, положете основа. След като изсъхне първият слой, лакирайте втория. Цветовата палитра е много разнообразна през лятото, когато са актуални всички пастелни и апетитни оттенъци – ягодов, карамел, плодово сорбе.

Те правят педикюра женствен и кокетен. Розовото и кораловото добре прилягат на деловия всекидневен дрес код. Актуални са и ярките тоналности – фуксия, жълто, синьо и оранжево, които се препоръчват за къси и средни нокти, защото лесно се забелязват. Добро решение е да направите апликация на големия нокът, която придава по-весел вид на педикюра. Завършете със запечатващ гел, който ще направи лака траен и бляскав.

Епилация

Перфектните крака трябва да са гладки. След като премахнете косъмчетата, нанесете върху краката крем с успокояващ ефект. Добре е да ползвате продукти, които понижават раздразнението на кожата. Следващите дни ползвайте кремове, които забавят растежа на космите.

Избягвайте използването на тежки кремове и на бронзанти в тези дни, за да не запушвате порите. Докато се къпете, изтъркайте краката с пемза, за да изгладите повърхността им.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *