Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мили бъдещи майки, ако искате да имате внуци – не пушете!

Много бъдещи майки са на мнение, че пушенето по време на бременност не е кой знае какъв проблем. Една-две цигари нямало да навредят чак толкова много

майки
Пушенето по време на бременност е вредно! Това е мнение не само лекари и учени, а и на потърпевши майки, които не са преодолели слабостта, и са пушили по време на бременност.

Пушенето по време на бременност може да е причина за заболявания, като астма например. Развитието на астмата при деца на пушачки не зависи от това колко цигари пушат на ден, или дали са отказали цигарите след като са родили. Нито дори и от факта, че детето не е било пасивен пушач.

Оказа се, че вредите от пушенето по време на бременност съвсем не се изчерпват само с това.

Ето каква тревожна статия публикува преди седмица английското издание „Дейли мейл“.

Бременните жени, които искат да имат внуци, не трябва да пушат. Ново проучване от Университета в Абърдийн, установи, че при жени, чиито майки са пушили по време на бременността, се срещат най-много аборти. В допълнение, те са с повишен риск да родят преждевременно.

Изследването е доста мащабно, и може да му се има доверие. В него са участвали 12,000 жени. Специалистите са взели под внимание фактори, които биха могли да повлияят на резултатите.

Изследователите не са открили никаква връзка между излагането на цигари в утробата, и намаляване на плодовитостта. За разлика от това, вероятността за зачеване е по-висока при жените, чиито майки не са пушили. А онези, които са пушили по време на бременността, може да са причина за последвалите спонтанни аборти на дъщерите им.

Може би това зависи и от социално-икономическия статус на децата на тези жени. Учените добавят: необходими са по-нататъшни изследвания за затвърждаване на резултатите.

И все пак, предупреждението на учените е категорично – пушенето по време на бременност причинява сериозни здравословни проблеми не само на вас, но и на вашето поколение.

От друго изследване, проведено от персонала на Бостънския университет, става ясно, че пушенето по време на бременност влияе отрицателно върху поведението на децата. Експертите са установили: децата на майките пушачки имат проблем с изпълнителните функции, особено тяхната способност да регулират собственото си поведение.

Източник: www.dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *