ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ОКСИКОРТ / OXYCORT

Съдържа окситетрациклинов хидрохлорид, хидрокортизон, сорбитанов триолеат, лецитин, изопропилов миристат, смес от пропан, бутан и изобутан

Предназначение

оксикортОКСИКОРТ е медикамент за локално външно приложение. Използва се при възпаления на кожата с или без бактериален причинител; подходящ за лечение на алергии, изгаряния от първа степен, еризипел, сърбящи дерматози, състояния след ухапване от насекоми, импетиго, фоликулит и др.

Терапевтичният ефект се постига чрез спрей-апликации на суспензия, чиито активни компоненти са тетрациклин – антибиотична, и кортикостероидът хидрокортизон. Антибиотикът блокира растежа на патогенните микроорганизми, а кортикостероидът намалява пропускливостта на малките кръвоносни съдове и неутрализира неприятната симптоматика – сърбеж, възпаление и оток.

Как се приема

ОКСИКОРТ спрей се разпръсква върху проблемния участък на кожата в продължение на две-три секунди и от разстояние 15-20 см. Правят се до 3-4 апликации дневно, през равни интервали от време. Необходимо е внимание, за да не попадне суспензия в очите или да се вдиша случайно. Това лечение продължава една-две седмици, срокът е индивидуален според проблема и постигнатите резултати.

При обработване на по-големи участъци от кожа или превишаване на стандартната доза е възможна проява на някои от страничните ефекти, дължащи се на всяка една от активните съставки. Неволното предозиране или поглъщане на медикамента се нуждаят от медицинска помощ – потърсете я без отлагане.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ОКСИКОРТ може да предизвика алергични реакции, изразени в обриви и зачервяване на третираните зони. Не са изключени реакции на фоточувствителност, вторични гъбични инфекции, парене и сърбеж, атрофични промени на кожата, акне и стрии, обезцветяване на епидермиса и пр. Прекратете терапията с този продукт и потърсете лекарска помощ, ако се прояви някой от споменатите симптоми.

При продължително използване на продукта във високи дози може да се получи отклонение във функциите на надбъбречните жлези.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ОКСИКОРТ не се прилага при алергия към една или повече съставки на продукта.

Медикаментът не е подходящ за лечението на деца; противопоказан за бременни и кърмачки.

Суспензията не може да се полага върху кожа с нарушена цялост. Да се избягва при гъбични, вирусни и туберкулозни инфекции на кожата – херпес, варицела; при предракови състояния и кожни тумори, розацея, акне.

Не полагайте суспензията в зоната на гениталиите и ректума.

Върху кожата, третирана с ОКСИКОРТ, не трябва да се полага оклузивна превръзка.

Взаимодействие с други медикаменти

При лечение с този продукт не бива да се използват други медикаменти за локално външно приложение, тъй като смесването им може да намали лечебния ефект или да провокира силни странични ефекти.

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *