Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стъпка по стъпка: Ето как лесно можете да подмладите кожата си

Всяка жена изпада в ужас, когато съзре в огледалото първата си бръчка. Но издайническите симптоми на остаряването по лицето са десетки – червенини, дехидратация, петна, неравномерен тен… Щом ги има, значи е време за специализирани кремове.

За да разберете какви са конкретните проблеми на вашата кожата, трябва да се консултирате с дерматолог.

Вие може да смятате, че кожата ви е нормална, а тя да е силно обезводнена. Плаши ви появата на бръчките, но според специалиста може най-сериозният проблем да е появата на пигментни петна. На 40 години много дами са убедени, че кожата им е перфектна, но статистиката сочи, че при 37% от тях е нужна активна антиейдж терапия.

да подмладите кожата си
Лесно можете да подмладите кожата си

Освежавайте дехидратираната кожа

Основен признак на остаряващата кожа е загубата на влага, което води до загубата на блясък, до появата на бръчици и несъвършенства по кожата.

Удебеляването на външния й слой има нужда от пилинг, за да се премахнат мъртвите клетки, които правят кожата „картонена“ и плътна. Натрупването на себум е своеобразна бариера, която пречи на полезните съставки да проникват в дълбочина и да хидратират дермата.

– Грижа – мъртвите клетки поглъщат всичко, включително подхранващите и подмладяващи съставки.

Поради това поне два пъти седмично трябва да се прави гомаж (почистване на лицето с ексфолиант, пилинг или с козметична процедура). Всекидневно почиствайте лицето с памук с термална вода, за да отстраните останките от калцираната чешмяна вода. Хубавата новина е, че има много серуми, кремове и ексфолианти, които връщат блясъка и свежестта на кожата.

Важно! Избирайте козметиката според сезона: през лятото използвайте леки серуми, а през зимата – по-подхранващи.

Предпазете се от бръчки

Леките бръчици се появяват първо при фината кожа и говорят за липсата на липиди и на достатъчно вода. Веднага трябва да започнете активна антиейдж терапия, защото процесът по-късно се утежнява на ниво дерма.

Появата на бръчки не се дължи единствено на състоянието на кожата. Лицевите мускули и мастните депа също участват в този процес. Дори и млада жена може да има бръчки при рязка загуба на тегло. В случая тя губи мазнините, които поддържат добрата визия на лицето. Овалът изчезва и чертите стават изострени и по-неестетични, създават чувство за умора.

– Грижа – грешка е да започнете да ползвате много плътни кремове, защото така бръчките започват да личат още по-силно. Предпочитайте серуми и кремове с по-леки текстури, които са по-ефикасни.

Не може само с козметика да премахнете бръчките, но чрез нея можете да забавите процеса на стареене и да не допуснете те да станат по-дълбоки.

Важно! Омръзва ни до болка да повтаряме, че храната и начинът на живот се „изписват“ на кожата, но е факт. Една жена ще спечели повече, ако спре да пуши, отколкото ако изкупи най-скъпите кремове по цялата земя. Най-състаряващи за кожата са слънцето и никотинът.

Върнете баланса на кожата

В периода на менопауза кожата е подложена на драстични хормонални промени и загубва своето равновесие. Хормоните не вършат качествено своята работа и кожата се изсушава прекомерно.

Несъвършенствата излизат на преден план – разширени пори и неравномерен тен.

Жената чувства дискомфорт на кожата на всички нива. Докато бузите са сухи, то по брадата се появяват комедони. Много полезни са кремовете с витамин А, които заличават несъвършенствата по кожата. Приложими са локалните пилинг продукти върху проблемните зони, тъй като подпомагат подновяването на епидермиса.

– Грижа – нужно е всекидневно да почиствате лицето, независимо дали сте се гримирали или не.

В деликатните зони използвайте специализирана козметика. Много е важно, след като сте почистили кожата си, да не слагате тежки кремове, за да не запушите порите. Върху чистата кожа нанесете антиоксидантен серум (богат на Витамин С, витамин Е и на полифеноли).

Нанасяйте козметиката с леки кръгообразни движения, като започнете от долната част на лицето и се качвате нагоре. Не забравяйте да третирате и шията.

Важно! Гримът е най-добрият начин за прикриване на несъвършенствата по кожата. Ползвайте фон дьо тен, тонален или ВВ-крем, но внимавайте при избора – те не трябва да бъдат тежки и мазни, за да не провокират появата на комедони.

Хубаво е да се използват и коректори за скриване на леки петна, кръгове и червенини, които съдържат оцветяващи пигменти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *