Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При кои заболявания акупунктурата е препоръчителна и при кои – не?

Акупунктурата или рефлексотерапията е древнокитайски метод на лечение, който днес отново е в пика на своята популярност. Кога наистина трябва и можем да прибягваме към нея и кога – не?

Какво?

Това е един от начините за коригиране на енергетиката на организма. Според древнокитайските медици и техните съвременни последователи, нашата вътрешна енергия минава по кръг през 12 основни меридиана, всеки от които е свързан с някой жизненоважен вътрешен орган.

акупунктурата
Акупунктурата е древнокитайски метод на лечение

На всеки меридиан има тонизиращи и успокояващи точки. Като се въздейства върху тях с помощта на специални игли, които се вкарват на различна дълбочина, могат да се лекуват най-различни болести.

Кой?

Иглорефлексотерапевтът трябва да има сертификат, който потвърждава, че е минал курс на обучение в една от източните школи.

Но това не отменя необходимостта той да притежава и диплома за висше медицинско образование. Всеки специалист по акупунктура трябва да е много добре „подкован“ в анатомията – да я познава в подробности.

Как?

Лекарят сам поставя диагнозата по пулса: на всяка ръка се „прослушват“ по пет меридиана. А за да потвърди достоверността на своите изводи, иглорефлексотерапевтът може да прегледа и езика и ириса на очите ви.
Този лечебен метод продължава да има привърженици и противници.

Остава всеки пациент сам да реши дали да се довери именно на акупунктурата. Ето основните „за“ и „против“.

„За“

Като се поставят игличките, енергията на жизненоважния орган се насочва в правилната посока, като това помага на организма да се възстанови без никакви лекарства. Всеки препарат, дори и най-работещият, е химически продукт, който може да има странични ефекти, за разлика от рефлексотерапията.

Тя се практикува вече повече от 3 хилядолетия – от момента, в който е открита като възможност в Китай. Ако този метод не работеше, едва ли щеше да просъществува в практически непроменен вид чак до наши дни.

Показания

С помощта на иглорефлексотерапията могат да бъдат излекувани много и най-различни заболявания, при това без каквито и да било странични ефекти. Ако ви боли гърбът или ви скача кръвното налягане, ако страдате от безсъние или постоянно ви стяга сърцето, ако искате да отслабнете или да се отървете от вредните си навици, акупунктурата ще ви помогне.

Да

Най-добър ефект от това лечение, колкото и странно да звучи, се постига в моменти на стрес и обостряне на заболяването. Работата е там, че именно през това време всички сили на нашия организъм са особено концентрирани.

„Против“

Акупунктурата има право на съществуване, но само в качеството си на помощна терапия. Когато диагнозата е поставена, сред всички предписани средства за лечение може да бъде включена и иглорефлексотерапията, която ще ускори процеса на оздравяване. Но тя може и да не сработи като основен метод за лечение и така вие напразно ще изгубите ценно време.

Противопоказания

Иглорефлексотерапевтът ще ви откаже съдействие, ако в организма ви се е „заселила“ някаква остра инфекция – от грип до СПИН, ако ви е открит тумор (без значение дали е доброкачествен или злокачествен), ако сте болни от туберкулоза в активна форма, ако сте бременна.

Не

Лечението няма да даде резултат, ако успоредно с него пиете антибиотици, хормонални противозачатъчни средства или ходите на физиотерапия. Към акупунктурата трябва да се обърнете не по-рано от месец и половина-два по-късно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *