ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛОРАНО АКУТ / LORANO AKUT

Съдържа лоратадин, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, царевично нишесте, колоиден силициев диоксид

Предназначение

лорано акутС ЛОРАНО АКУТ се неутрализират симптомите на алергичен ринит – сенна хрема или целогодишен ринит на алергична основа. Медикаментът е подходящ за лечение на идиопатична уртикария, т.е. упорит обрив с неизвестен причинител. ЛОРАНО АКУТ принадлежи към групата продукти, известни като антихистамини.

Как се приема

Премът на ЛОРАНО АКУТ става по препоръка на лекар, като се определя индивидуална доза, режим на прием и продължителност на терапията.

Ако лекуващият прецени, че не е необходима индивидуална схема, пациентът спазва стандартната – прием на таблетка от 10 мг веднъж на ден. Таблетката се поглъща цяла, с вода, без да се дъвче или стрива, за предпочитане по едно и също време. Дозата е валидна за деца над 12 години и възрастни. При пациенти с чернодробни заболявания приемът е таблетка от 10 мг веднъж през ден.

При пропуснат прием таблетката се взема при първа възможност или се изчаква следващата планова доза. Не удвоявайте, за да компенсирате пропуснатото!

Ако пациентът е приел твърде голямо количество таблетки, той може да почувства замайване, сънливост, главоболие, сърцебиене. Необходима е медицинска помощ неотложно; често се налага в подобни случаи да се направи стомашна промивка и пациентът да остане в болницата под наблюдение.

Възможни нежелани ефекти

Сред честите странични ефекти при лечение с този медикамент са усещанията за умора, глвоболие. По-рядко се съобщават оплаквания за замаяност, сърцебиене, пресъхване на устата и гастрит, косопад тип алопеция, нарушени чернодробни функции. Макар и епизодични, известни са и случаи на алергични реакции – отоци на лицето, затруднено дишане, кожни обриви.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ЛОРАНО АКУТ не трябва да се употребява при опасност от алергични реакции.

Медикаментът не е подходящ за бременни и кърмачки.

Рискова група са пациентите с чернодробни заболявания и с непоносимост към някои захари.

Лекарството е предназначено за деца и подрастващи над 12 години и за възрастни.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на продукта, които могат да имат негативно отражение върху здравето на потребителя. Въпреки това пациентът следва да информира лекуващия за всички медикаменти, които е приемал или приема в момента на терапията с ЛОРАНО АКУТ.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 7 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *