Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДЕРМОКОРТ / DERMOKORT

Съдържа бетаметазон, пропиленгликол, бутилхидроксианизол, глицерил стеарат, ПЕГ 100 стеарат, цетилов алкохол, течен парафин, натриев дехидроген фосфат, фосфорна киселина, лимонена киселина, динатриев едетат, натриев бензоат, вода

Предназначение

дермокортДЕРМОКОРТ (крем и унгвент) е продукт за локално външно приложение при дерматози. Помага при псориазис, някои видове лишеи, автоимунни кожни заболявания, след ухапване от насекоми – и свързани с това раздразнения и сърбеж; при състояния със зачервяване и обриви, предизвикани от различни причинители.

ДЕРМОКОРТ е продукт от групата на кортикостероидите, който действа противовъзпалително, овладява сърбежа и има съдосвиващ ефект.

Как се приема

Проблемната зона се намазва два-три пъти дневно с тънък слой от крема/унгвента; медикаментът се втрива с леки масажни движения, докато попие. Оздравителният ефект трябва да настъпи в рамките на две седмици. Ако това не се случи, трябва да се направи консултация с дерматолог за продължаване на лечението с други средства. По преценка на лекуващия полаганите дози могат да са по-високи или да се изпълняват повече апликации в рамките на един ден.

ДЕРМОКОРТ крем се препоръчва при мокрещи дерматози, а унгвентът е подходящ за сухи, раздразнени повърхности с или без отделяне на люспици.

Лечението на деца с този продукт също е възможно, но само под лекарски контрол. Обикновено се предпочита кремът и се спазва правилото за минимално достатъчно въздействие. При малки деца е безопасно кортикостероидният крем да се използва веднъж дневно за срок от пет дни.

Възможни нежелани ефекти

Чести са случаите с парене и сърбеж, които в повечето случаи са преходни прояви на свръхчувствителност. Ако симптомите бележат прогресия, лечението с този продукт трябва да се прекрати.

Има сравнително редки сигнали за увеличена сухота на кожата, косопад и акне. Проявяват се известни смущения в случаите, когато след апликация с ДЕРМОКОРТ върху проблемното място се полага превръзка. По тази причина превръзките се поставят само под лекарски контрол.

Важно е кремът/унгвентът да не попада в очите и да не засяга лигавиците на носната кухина и устата, тъй като може да предизвика възпаление. Съобщавано е също за вторични инфекции, промени в пигментацията и изтъняване на кожата, образуване на стрии и мехурчести обриви.

При продължително лечение на деца с този продукт, особено ако се полагат по-високи дози, може да има ефект върху функциите на бъбреците и надбъбречните жлези – последното рефлектира върху развитието и растежа на младия организъм.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

ДЕРМОКОРТ не се употребява при свръхчувствителност към бетаметазон или друга съставка на продукта.

Продуктът не се полага върху клепачите – има риск от провокиране на глаукома.

Противопоказан за кърмачета. При бременност и кърмене употребата е силно ограничена – само под лекарски контрол, за минимално ефективен срок.

Този медикамент не се използва за лечение на розацеа, кожна туберкулоза и акне; не е подходящ при кожни прояви на сифилис и реакции след ваксиниране.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия на ДЕРМОКОРТ, които биха навредили на здравето на пациента.

_________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *