ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жена се отърва от болките в ставите, благодарение на ЕТО ТАЗИ НАПИТКА!

Болките в ставите не възникват изведнъж. Болките в ставите предхождат някои деструктивни процеси. Един такъв процес е наднорменото тегло

болките в ставите

Болките в ставите изискват комплексно лечение и грижовно отношение. В редакцията на lekuva.net получихме писмо от наша читателка, която е получила подобрение на своето състояние, благодарение на напитка, която употребява всеки ден.

Читателката ни разказва, че болките в ставите при нея се активирали след като дълги години не правила почти нищо, за да свали излишните килограми, които има. Тя няма назначено лечение. Прочела рецептата в някаква група за здравословно хранене и лечение във фейсбук.

В началото Марина от град София, която е на 47 години признава, че решението ѝ да направи напитката било импулсивно. Решила, че такава напитка би имала страхотен вкус, и решила да пробва.

Факт е, че по-голямата част от хората в напреднала възраст имат болки в ставите. Те започват малко преди да навършим 50, и ни съпътстват през целия ни живот, ако не вземем мерки. Болката в ставите се дължи на неправилно хранене, заседнал начин на живот, или поради тежък физически труд и генетични фактори.

Но, ако болката в ставите започне да се чувства в по-ранна възраст, това представлява нарушение на циркулацията на синовиалната течност на ставата, което ще доведе до унищожаването на ставния хрущял!

В краткото си писмо читателката на lekuva.net споделя, че започнала да пие напитката всяка сутрин. След време разредила приема ѝ, но пък по време на дните, в които не приемала се стараела да се движи повече, затова се записала на пилатес.

Ето и рецептата!

250 мл портокалов сок
150 г овесени ядки
200 мл вода
1 ч.л. канела на прах
300 г ананас
20-30 грама мед
50 г бадеми

Как се прави?

1. Овесените ядки се сваряват и се остават да изстинат.

2. Предварително накиснете бадемите, за да омекнат. Една нощ е достатъчна за това.

3. Всички останали продукти се добавят в овесената каша. Слага се в блендер и се пасира.

Приложение

Марина споделя, че преди да изпие така полученото смути, изпивала чаша топла вода. По този начин продуктите се усвояват по лесно от организма. 100 мл. на един прием са достатъчни. Останалата част се прибира в хладилник за следващия ден, или може да се изконсумира вечерта, вместо вечеря.

ПОЛЗИ

1. Портокалът и ананаса са богати на витамин С, който допринася за укрепване на костите, сухожилията и ставните връзки. Установено е, че при инфекциозен артрит, наред с други заболявания на вътрешната среда на ставата на пациента, снижава активността именно на витамин С. Витамин С има мощно противовъзпалително действие.

2. Канелата съдържа влакна и калций, който укрепва ставите. Тя подобрява кръвообращението, понижава холестерола и кръвната захар.

3. Овесът съдържат силиций, магнезий, фосфор и калий. Употребата му прави доставката на силиций в организма редовна, помага за изчистване на кръвоносните съдове и укрепва опорно-двигателния апарат.

4. Бадемите съдържат разнообразие от минерали, които са толкова необходими за здравето на костите. Калций, магнезий, манган и фосфор имат важно значение за здравето на ставите.

Освен че подпомага здравето на ставите, тази напитка прави червата редовни и подпомага отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *