Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕОФОЛИК / NEOPHOLIC

Съдържа фолиева киселина, микрокристална целулоза, лактоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат

Предназначение

НЕОФОЛИК или фолиева киселина е водноразтворимият витамин В9, важен компонент в биосинтеза на аминокиселините и в развитието на човешките клетки. При дефицит на тази градивна съставка се проявяват отклонения при формирането на плода и аномалии във вътреутробното развитие. Недостигът на фолиева киселина е в основата на т.н. спина бифида – дефект в изграждането на невралната тръба, който засяга гръбначния стълб, гръбначния мозък и прилежащата мускулатура. Ако спина бифида е в тежка форма, гръбначният стълб остава отворен – състояние, несъвместимо с живота. По-леките форми са свързани с проблеми на опорно-двигателния апарат през целия живот. Нарушава се също и кръвотворната функция на организма, при което се развива макроцитна анемия.

Приемът на НЕОФОЛИК предпазва женския организъм от описаните дефицити и рискове на бременността. Продуктът се препоръчва като хранителна добавка през първите три месеца от бременността, които са решаващи за формирането на органите на плода. Това е средство за профилактична програма и преди настъпването на желана бременност.

Фолиева киселина в подходящи дози може да се приема и от двата пола при установен дефицит на витамин В9, свързан с храненето.

Как се приема

НЕОФОЛИК се приема в дози и за срок, определени от лекар. При бременност обичайната доза е една таблетка дневно. Таблетките се вземат всеки ден през първите три месеца от бременността, а при желание за бременност и един месец преди предполагаемото зачатие.

При констатиран дефицит дозата може да е по-висока, но не и над две таблетки на ден.

Възможни нежелани ефекти

Продължителният прием на НЕОФОЛИК във високи дози може да провокира алергични реакции – спрете приема при пристъпи на сърбеж или обриви, оток на лицето, езика и устните, затруднено дишане и говор.

Кога НЕ ТРЯБВА да се употребява

Фолиевата киселина е противопоказана при алергия към основния или някой от помощните компоненти.

Не се препоръчва приема на НЕОФОЛИК при диагностицирана левкемия.

Сред рисковите пациенти са тези със спина бифида или родители на дете с тази аномалия; болни от епилепсия, приемащите антиконвулсанти, метотрексат, контрацептиви, пациенти с резекция на тънките черва. Изброените групи се нуждаят от по-високи дози фолиева киселина, като определянето им е индивидуално.

Взаимодействия с други медикаменти

Няма информация за лекарствени взаимодействия с негативен ефект върху здравето на пациента.

_

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за опаковка от 90 таблетки по 0.4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *