Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Естествен препарат против комари, който има положителен ефект върху здравето (и ще спите добре)

Против комари в магазините има богат избор от средства. Но, в повечето случаи, тези препарати не само, че не работят добре, но са и вредни за нашето здраве

Може и трябва да използвате естествени средства против комари. Винаги има начин да се предпазите от досадните насекоми през нощта, без това по някакъв начин да застрашава здравето.

Всички знаем, че лимонът е източник на витамин С и отлично допълнение към различни ястия, салати и напитки. Но вие дори не сте наясно за това какво може да се случи, ако поставите парче лимон в стаята.

Днес ще ви разкажем за необичайните свойства на лимона, плюс рецепта, която ще ви предпази от нощните мушици и комарите. Просто оставете разрязан лимон в стаята и се радвайте на положителните резултати, за които ще ви представим по-долу. Преди да продължим, ето и рецептата – в целия два варианта!

Първи вариант: намерете подходяща купа – красива и прозрачна, така че да не загрозява интериора. Направете силен чай от мента. Използвайте прясна мента. След като отварата стане готова, пуснете вътре няколко листенца от прясната мента. Накрая прибавете сока на един или два лимона. Сложете до леглото и се наслаждавайте на спокоен сън.

Втори вариант: вземете два или три лимона, разрежете ги наполовина и набучете в тях пъпки сух карамфил. За още по-голям ефект може да ползвате смлян карамфил. Сложете подправката в плоска чиния, стиснете леко половинката лимон, така, че да пусне малко сок и потопете. Така лимонът ще се покрие много добре с прахообразния карамфил. От време на време може да стискате леко половинките лимон, за да се смеси с карамфила. Сменете след като лимоните изсъхнат.

Ползите от външната употреба на лимон

1. Добър отдих

Цитрусовите аромати успокояват нервната система, намаляват тревожността и помагате за облекчаване на стреса след тежък работен ден. Ето защо, за добър нощен сън, сложете половин лимон до леглото. През нощта ще спите добре, а на сутринта ще се събудите в добро настроение.

2. Концентрация и внимание

Когато вдишва аромата на лимона, човек става по-концентриран и психическата му дейност и паметта са подобрени. Дори по време на работа хората правят по-малко грешки, ако наблизо се усеща свежия аромат от пресен лимон. Това заключение е направено от японски учени.

3. Подобрява настроението

Ароматерапия с етерични масла от лимон, се предписва на хора, които страдат от депресия. Маслото от лимон насърчава доброто настроение и повишава жизнеността.

4. Дезинфекция на помещенията

Лимонът има не само приятен аромат, но и бактерицидни свойства. Той пречиства въздуха в стаята. Така че, ако някой от семейството е настинал, не е достатъчно само да добавяте лимон в чая. Може да натъркате повърхностите, които позволяват това, за да убиете вредните микроби.

5. Нормализиране на кръвното налягане

Ако страдате от високо кръвно налягане, лимонът ще ви помогне по този въпрос. Неговата миризма допринася за по-ниско кръвно налягане.

6. Освежител за хладилник

Можете да поставите половин лимон, не само в стаята, но и в хладилника. Той абсорбира неприятната миризма и предава приятен цитрусов аромат.

7. Усещане за комфорт

Интересно е да се отбележи, че в Сицилия лимоновите дървета се посаждат в близост до терасите на елитни ресторанти. И всичко това заради аромата на лимон, който дава усещане за комфорт и сигурност. Така че ако искате приятна атмосфера, просто сложи половин пресен лимонов на рафта.

Кой би си помислил, че този толкова популярен цитрусов плод има полезни свойства, за които не сме и подозирали… Затова, не отлагайте и приложете рецептите и съветите, които прочетохте току що.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *