ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето какво помага при артрит, високо кръвно, диабет и астма

Най-важната полза от йогата е физическа и психическа терапия

Процесът на стареене, който до голяма степен е изкуствено състояние, дължащо се основно самоотравяне, може да се забави чрез практикуване на йога. Чрез поддържане на тялото чисто, гъвкаво и добре раздвижено, ние можем значително да намалим катаболните процеси на клетъчното увреждане.

За да получи максимална полза от йога човек трябва да се съчетава практиките на йогасана, пранаяма и медитация.

високо кръвно
Йогата помага при високо кръвно

Редовното практикуване на асани, пранаяма и медитация може да помогне за облекчаването на такива различни заболявания като диабет, ниско или високо кръвно налягане. Помага също при нарушения в хранoсмилането, артрит и атeросклероза. Действа благоприятно при хронична умора, астма, разширени вени и сърдечни заболявания.

Лабораторни изследвания са доказали, че йога увеличава възможностите за съзнателно контролиране на автономните функции, като температура, сърдечен пулс и кръвно налягане. Изследванията в областта на последиците от йогийските практики при болни от HIV също дават обещаващи резултати.

Според медицинските учени йога терапията е успешна, защото създава баланс между нервната и ендокринната системи. А те влияят пряко върху всички други системи и органи на тялото.

Йогата действа едновременно и като лечебно, и като превантивно средство. Самата същност на йогата е в постигането на психическо спокойствие, подобряване на концентрацията, спокоен живот и хармония в отношенията.

Чрез практикуването на йога, ние ставаме наясно с взаимосвързаността между нашите емоционални, умствени и физически нива. Постепенно това осъзнаване води до разбирането на по-фините сфери на съществуване.

Крайната цел на йогата е да се направи възможно сливането на физическото тяло (анамая), праничното тяло (пранамая), менталната обвивка (маномая), тялото на мъдростта и психиката (вигянамая) и имерението на блаженството и просветлението (анандамая) в рамките на нашето съществуване.

Лекари и учени откриват нови ползи за здравето от практикуването на йога всеки ден.

Проучванията показват, че може да се облекчат симптомите на няколко общи и потенциално животозастрашаващи заболявания. И не на последно място – чрез йога ние се учим да живеем в хармония със себе си и света около нас.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *