ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВИДИЗИК / VIDISIC

Съдържа карбомери, цетримид, сорбитол, натриев хидроксид за коригиране на pH, вода.

Предназначение

видизикВИДИЗИК е офталмологичен гел, който замества сълзите при синдрома сухо око. Използва се при състояния с дефицит на сълзи поради условията на работа или пребиваване в среда с понижена влажност, или при нарушена продукция на сълзи.

Как се прилага

ВИДИЗИК е продукт с индивидуален режим на приложение, по указания от офталмолог. Стандартната формула е една капка в конюнктивалния сак на всяко око, от 3 до 5 пъти дневно. Лекуващият може да препоръча по-честа употреба. Правилото е последната апликация за деня да се изпълнява вечер 30 минути преди лягане.

Гелът ВИДИЗИК може да се прилага продължително време. Ако потребителят носи меки контактни лещи, той трябва да ги снеме преди апликацията и да ги постави обратно най-малко 15 минути след нея.

Предозирането не е свързано с опасни въздействия, но все пак не се препоръчва – не се постига по-добър ефект.

Възможни странични ефекти

В много редки случаи продуктът може да причини алергични реакции, което налага терапията с него да бъде прекратена.

Симптоми от рода на парене, усещане на “пясък” в окото, зачервяване – могат да са причинени от консерванта цетримид. При твърде продължително приложение на този лекарствен продукт е възможно да се получат увреждания по епитела на роговицата. Алтернативно вместо ВИДИЗИК се търси лекарство без консерванти.

Ако дразненията и дискомфортът в очите могат да се свържат с прилагането на този продукт, и ако тези симптоми не са преходни, терапията с ВИДИЗИК се прекратява и се търси друга терапия.

Кога НЕ ТРЯБВА да се прилага

ВИДИЗИК не трябва да се прилага при алергия към някой от компонентите на продукта.

Прилагането при бременни и кърмачки може да става само по лекарска препоръка, след преценка на възможните рискове.

Поставянето на гела може да влоши остротата на зрението и ориентацията; ако шофирате – изчакайте тази фаза да отмине напълно.

Лекарството не е подходящо за деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да бъде информиран за всички медикаменти, които пациентът приема/прилага паралелно с ВИДИЗИК. Ако се налага съчетаване с други офталмологични продукти, между апликациите с капки трябва да се установи интервал от поне пет минути, а при мази и гелове паузата е най-малко 15 минути.

______

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 10 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *