ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРИО ВИЖЪН / TRIO VISION

Съдържа неомицинов сулфат, полимиксинов В сулфат, дексаметазон, бензалкониев хлорид, тилоксапол хипромелоза, натриев хлорид, хлороводородна киселина, натриев хидрокс, вода

Предназначение

трио вижънТРИО ВИЖЪН е офталмологичен продукт – капки за очи с антибиотик и кортикостероид. Неомицин и полимиксин В са антибиотични компоненти, активни спрямо множество патогенни микроорганизми. Кортикостероидът дексаметазон неутрализира възпалителните процеси в окото, причинени от патогените.

ТРИО ВИЖЪН се използва за краткотрайно лечение на очни възпаления, причинени от бактериален фактор. Терапията се прилага, след като се изключи гъбична или вирусна зараза.

Как се приема

Приложението на тези капки трябва да бъде препоръчано от лекар. Според състоянието на пациента той препоръчва режим и продължителност на лечението. Обикновено е достатъчно 1-2 капки да се поставят в конюнктивалното сакче на проблемното око/очи до 6 пъти дневно. При остри състояния е допустимо апликацията да се изпълнява на всеки час до овладяване на състоянието.

Пациентската листовка на продукта съдържа точно описание на начина, по който се изпълнява апликацията. Опаковката капки е за индивидуална употреба. Не се допуска докосване на роговицата или клепача с накрайника; разтворът не бива да попада в устата.

Не увеличавайте дозата компенсаторно, ако сте пропуснали да поставите капки в обичайното време.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи лечението с ТРИО ВИЖЪН може да провокира кератит – възпаление на очната повърхност, както и дискомфорт и сърбеж, повишено вътреочно налягане. Не са изключени и симптоми като главоболие, алергични реакции, сърбеж и зачервяване, интензивно сълзене, болка в окото и клепача, увисване на клепача, разраняване на роговицата, фоточувствителност. Съобщавано е също за обриви и кожни възпаления, реакция на подкожни тъкани.

При продължително лечение с тези капки е възможно да се развие податливост на очни инфекции, катаракта, смущения във функциите на надбъбречната жлеза.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Капките ТРИО ВИЖЪН не се прилагат при алергична реакция към антибиотиците или кортикостероида в състава на продукта.

Тези капки не се използват за лечение на деца.

С ТРИО ВИЖЪН не се лекуват заболявания като херпес симплекс кератит, вирусни заболявания на окото – включително варицела, гъбични, туберкулоза на окото, усложнена гнойна инфекция на окото.

Медикаментът не се прилага при бременност и кърмене.

Ако поставянето на капките причинява зрителни смущения, пациентът не трябва да шофира известно време.

Ако пациентът носи меки контактни лещи, те трябва да се снемат преди апликацията и да се поставят отново поне 15 минути след нея.

Взаимодействия с други медикаменти

Ако пациентът използва и други офталмологични продукти паралелно с ТРИО ВИЖЪН, той трябва да спазва интервал от поне пет минути между тях.

При използването на нестероидни противовъзпалителни за външно локално приложение или на кортикостероиди от същия тип е възможно да се забави оздравването на роговицата.

При паралелно прилагане на ритонавир има риск от наднормено наличие на дексаметазон в кръвта.

Усреднена цена в аптеките – 5.50 лв за опаковка от 5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *