ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТОРСИТ SR / TORSIT SR

Съдържа тораземид, гуар гума, безглутеново пшеничено нишесте, колоидален силициев диоксид, магнезиев стеарат, лактоза

Предназначение

торсит srТОРСИТ SR е диуретик – медикамент, чийто прием увеличава количеството на отделяната урина. Препоръчва се при състояния с повишено кръвно налягане. Този продукт подпомага преодоляването на отоци, които са резултат от влошени функции на сърдечно-съдовата система, черния дроб и/или бъбреците.

Как се приема

Приемът на ТОРСИТ SR се назначава от лекар; лекуващият определя дневните дози и продължителността на приема. Лекарството е под формата на таблетки от 5 или от 10 мг; подбира се подходящият за конкретния случай вариант.

Най-често дневната доза е от 5 до 20 мг; таблетките се приемат веднъж дневно – независимо от храненията. Поглъщат се цели, с вода, без да се чупят или дъвчат. При необходимост лекуващият може да увеличи дозата допълнително, но не повече от 40 мг веднъж дневно.

Неволното предозиране или самоволното увеличаване на дневната доза могат да причинят нарушения на водно-солевия баланс, които се разпознават по усещанията за сънливост, виене на свят, стомашно-чревни проблеми, объркване, колапс.

Ако пропуснете прием, продължете лечението в обичайния ред при първа необходимост, без да компенсирате с двойна доза.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини някои странични ефекти, които пациентът съобщава на лекуващия или търси неотложна медицинска помощ.

Сред най-често съобщаваните странични ефекти са нарушенията на електролитния баланс, проявявани чрез главоболие, гадене и повръщане, болки в стомаха, запек или диария, умора, липса на апетит, мускулни крампи, пресъхване на устата, изтръпване на крайниците. При лабораторни изследвания се установяват отклонения в кръвните показатели.

Други нежелани ефекти са прекаленото понижаване на кръвното налягане, провокиране на инфаркт или инсулт, пристъпи на ангина пекторис, възпаление на панкреаса, смущения на слуха и зрението. Възможни са също алергични реакции, изразени в сърбеж, зачервяване и кожни обриви.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се прилага при алергия към някоя от съставките.

ТОРСИТ SR е противопоказан при пациенти с намален обем на кръвта, ниски нива на натрий или калий в кръвта, затруднено отделяне или неотделяне на урина, чернодробно заболяване.

Да не се използва от бременни и кърмачки!

Рискови пациенти, за които е необходима индивидуална преценка за безопасност на приложението, са такива със сърдечни смущения, бъбречна недостатъчност, диабет, подагра.

Лекарството не се дава за лечение на деца и подрастващи.

Взаимодействие с други медикаменти

ТОРСИТ SR може да влиза в лекарствени взаимодействия с други медикаменти, последица от което са изменения в терапевтичния ефект или повишен риск от проява на страничните ефекти. Става дума за специално внимание при съчетаване с лекарства за високо кръвно налягане, такива при сърдечна недостатъчност, кортикостероиди, слабителни, обезболяващи и противовъзпалителни, при диабет, антибиотици, литий, антидепресанти, някои лекарства при онкологични заболявания, астма, подагра, мускулни релаксанти, статини, за увеличаване на кръвното налягане или промяна на сърдечната честота.

Усреднена цена в аптеките – 4.50 лв за опаковка от 30 таблетки по 5 мг, или 8 лв за 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *