ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ФЛИКСОНАЗЕ / FLIXONASE

Съдържа флутиказон пропионат, декстроза анхидрат, микрокристална целулоза и натриева карбоксиметилцелулоза, фенилетилов алкохол, бензалкониев хлорид, полисорбат 80, разредена хлороводородна киселина, вода

Предназначение

фликсоназеФЛИКСОНАЗЕ е спрей за нос – водна суспензия с кортикостероиден активен компонент. Препоръчва се за профилактика и лечение на сезонна хрема и целогодишен алергичен ринит; продуктът е подходящ за възрастни и деца над 4 години. Прилагането му облекчава симптоми като запушен нос, сълзене на носа и очите, кихане, напрежение и болки в синусите.

ФЛИКСОНАЗЕ спрей е стандартна опаковка с около 120 дози (1 доза = 1 впръскване). Прилагането му предотвратява възпалителни процеси и неутрализира симптомите на алергичен ринит.

Как се приема

ФЛИКСОНАЗЕ се впръсква във всяка ноздра в дози, съобразени с възрастта и състоянието. При възрастни и деца над 12 години това се прави веднъж дневно – по две впръсквания във всяка ноздра, обикновено сутрин. По лекарска преценка процедурите могат да се удвоят и това да се повтаря и вечер.

При деца на 4 до 12 години се прави само по едно впръскване в ноздра за всяка процедура.

Ефектът от прилагането на този медикамент се проявява след редовна употреба в продължение на 2-3 дни. Терапията не бива да се прекъсва без лекарска препоръка, дори ако пациентът чувства облекчение.

При неволно предозиране направете консултация с лекуващия, дори да липсват смущаващи симптоми. Ако пропуснете процедура по някаква причина – продължете лечението при първа възможност, без да удвоявате прилаганата доза компенсаторно.

Възможни нежелани ефекти

Прилагането на този продукт в редки случаи причинява симптоми, които налагат незабавна медицинска помощ. Потърсете я, ако получите оток на лицето, устните и/или езика; хрипове, обриви или кървене от носа; болки в гърлото и носа. В такива случаи прилагането на медикамента незабавно се прекратява.

Възможно е да се проявят симптоми от рода на продължително кихане, главоболие, дразнене в носа и гърлото, промяна във вкуса и усещането за миризми. В повечето случаи тези симптоми са преходни.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се използва при алергия към основния компонент или някое от помощните вещества.

Продуктът не е подходящ за бременни и кърмачки, но по лекарска преценка и при крайна необходимост прилагането му може да се допусне.

Не използвайте при деца под 4 години.

Да се избягва употреба при инфекции в носната кухина или при проблеми с надбъбречната жлеза.

Взаимодействие с други медикаменти

ФЛИКСОНАЗЕ спрей не бива да се прилага паралелно с определени медикаменти, използвани при терапия на ХИВ инфекция, както и противогъбични продукти за перорален прием.

Този медикамент не трябва да се използва едновременно с антиретровирусния препарат ритонавир, ако подобно съвместяване не е препоръчано от лекар.

_

Усреднена цена в аптеките – 20 лв за стандартна опаковка със 120 дози за впръскване

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *