ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СОЛКОСЕРИЛ / SOLCOSERYL

Съдържа депротеинизиран хемодиализат от телешка кръв – химично и биологично стандартизиран, метилпарахидроксибензоат, пропилпарахидроксибензоат, желатин, кармелоза натрий, пектин, полиетилен, течен парафин, ментово масло и ментол

Предназначение

солкосерилПастата за устна лигавица СОЛКОСЕРИЛ се прилага при лечението на възпаления и раздразнения в устната кухина – на лигавицата, венците и устните от рода на афти, гингивит и периодонтит. Продуктът помага при наранявания от протези, както и при болезнени състояния от никнене на зъби – вкл. мъдреци.

Пастата може да бъде препоръчана от стоматолога след почистване на зъбен камък, зъбна екстракция, поставяне на протеза или хирургична интервенция.

Полагането на тази паста обезболява и предпазва от възпаление, тъй като образува филм върху проблемната зона. По този начин намалява и рискът от травмиране и дразнене при поемане на течности или хранене.

Как се приема

Преди полагането на пастата устната кухина трябва да се изплакне обилно с вода, а проблемното място да се подсуши с памучен тампон. От тубичката със СОЛКОСЕРИЛ се изстисква стълбче до 0.5 см и се полага с върха на предварително намокрения показалец. Тази процедура може да се повтаря до пет пъти на ден. За добър терапевтичен ефект са необходими поне три апликации дневно. Лечението с пастата продължава до заздравяване на тъканта. Ако проблемът е свързан с носенето на протези, те също трябва да се обработват с пастата след измиване – полагайте филм в участъка, който е причина за нараняването.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи полагането на тази паста може да предизвика спазъм и затруднения в дишането. Обикновено причина за тази по същество алергична реакция са ментоловите продукти; не са изключени спазми на ларинкса и дихателни нарушения при малки деца.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Пастата не бива да се употребява при алергия към някоя от съставките й.

Не се препоръчва прилагане при деца под две години заради риск от дихателни затруднения – спазъм и пр.

Този продукт не е подходящ за лечение при наскоро положени шевове или инфектирана рана. Възможно е в такива случаи да се допусне обработка със СОЛКОСЕРИЛ, но при определени условия – например предварителна обработка на устната кухина с дезинфекционен разтвор или полагане на пастата без втриване и притискане.

Взаимодействие с други медикаменти

Съвместяването с други лекарства е възможно след лекарска преценка.

________

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за опаковка от 5 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *