Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесно и безвредно: Тези 3 средства от природната „аптека“ светкавично повишават тонуса

„Аптеката“ на природата ни предлага отлични средства за повишаване на тонуса, които не крият никакви рискове за здравето. Ето кои са 3-те най-ефективни.

природната аптека
Средства от природната „аптека“ за повишаване на тонуса

1. Морски магнезий

Магнезият участва в 300 метаболитни механизми в организма: формирането на костите и зъбите, функционирането на мозъка и на имунната система и т. н. Освен това той е отлично средство за релакс на мускулите и се препоръчва при стрес, умора, алергии и възпалителни заболявания.

Най-добре се усвоява от организма магнезият, извлечен от морска вода.

Комбинирайте го с витамини от група В за по-силен ефект върху баланса на нервната система. В течение на един месец може да приемате по-големи дози – до 400- 600 мг на ден. След това преминете на по-малки количества за още два месеца.

Магнезият може да има слаб лаксативен ефект. Няма риск от свръхдозиране, а действието му е бързо и забележимо.

2. Мате

Листата на дървото мате са богати на кофеин, теобромин /алкалоид със стимулиращо действие/ и витамин В, жизненонеобходим на мозъка. Мате често се рекламира като средство за отслабване, но ефектът в това отношение не е много голям.

Може да се използва на изсушени листа или на прах. Прави се петминутна запарка – 1 ч. л. на 250 мл вряла вода. Не пийте повече от три чаши на ден и никога след 16 часа. Ако не харесвате вкуса, използвайте капсули.

3. Ехинацея

Това растение е едно от най-силните имуностимулиращи средства от природата. Активните му съставки въздействат като антибиотик в случай на бактериални инфекции.

Използвайте капсули от 1 г три пъти дневно в продължение на 3 седмици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *